- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Funeriu: Infirm zvonurile propagate cu rea intenţie că Legea educaţiei ar mări taxele universitare
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că proiectul legii educaţiei nu măreşte şi nu stabileşte taxele universitare sau taxele pentru examene, el arătând că doreşte să infirme zvonurile propagate pe această temă, "cu rea intenţie".
Funeriu: Infirm zvonurile propagate cu rea intenţie că Legea educaţiei ar mări taxele universitare (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
"Doresc să infirm zvonurile propagate cu rea intenţie de anumiţi lideri ai anumitor federaţii studenţeşti că această lege ar mări taxele universitare. Fals. Nu măreşte şi nu stabileşte taxele universitare. Această lege nu măreşte taxele pentru examen", a precizat ministrul Educaţiei, de la tribuna Parlamentului.
El a apreciat că nu ar fi corect ca Guvernul sau parlamentarii, care dezbat această lege, să fie acuzaţi că votează o lege care ar fi în defavoarea studenţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Deputaţii au început luni dezbaterile generale la proiectul legii Educaţiei, iar ministrul Daniel Funeriu le-a prezentat parlamentarilor "punctele esenţiale" ale proiectului, cum ar fi trecerea clasei pregătitoare la învăţământul obligatoriu, includerea clasei a IX-a în ciclul gimnazial sau descentralizarea de la nivelul administrării şcolilor şi al programei şcolare.
El a mai spus că în Comisia de învăţământ a Camerei au fost aduse unele modificări, menţionând propunerea ca examenul de bacalaureat să fie susţinut la o singură limbă străină şi nu la două, cum propusese Guvernul sau ca şcolile să fie conduse de consilii de administraţie compuse din 50% profesori şi 50% reprezentanţi ai părinţilor şi ai comunităţii locale.
Funeriu a precizat că în proiectul Guvernului s-a mai propus ca funcţiile de conducere din universităţi să fie incompatibile cu cea de parlamentar şi le-a cerut deputaţilor să fie alături de propunerea Executivului în acest sens, pentru a fi păstrată această incompatibiliate şi "a da un semnal de depolitizare".
Daniel Funeriu a ţinut să precizeze că proiectul legii educaţiei "izvorăşte din Pactul Naţional pentru Educaţie" şi a susţinut că această lege ar trebui să fie "a tuturor".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:16
Crocodilul care a jucat în celebrul film Crocodile Dundee a murit
-
astăzi, 12:13
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul / Un cetăţean australian care lupta pentru Ucraina ar fi fost capturat de armata rusă