Funeriu: Modernizarea curriculumului naţional nu se va face în pripă, ci secvenţial şi coerent

Modernizarea curriculumului naţional este prioritară pentru conducerea Ministerului Educaţiei, dar aceasta se va face secvenţial, coerent şi pe baze ştiinţifice, fără pripă, a declarat, vineri, ministrul Daniel Funeriu, după prima reuniune a Consiliului pentru Curriculum.

Urmărește
101 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Modernizarea curriculumului naţional nu se va face în pripă, ci secvenţial şi coerent

Funeriu: Modernizarea curriculumului naţional nu se va face în pripă, ci secvenţial şi coerent (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a participat, vineri, la prima întrunire a Consiliului pentru Curriculum, organism consultativ al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Scopul reuniunii a fost acela de a analiza atribuţiilor Consiliului pentru Curriculum în contextul activităţii MECTS, precum şi stabilirea unor termene cheie pentru activitatea structurii.

Ministrul Educaţiei a declarat că modernizarea curriculumului naţional este prioritară, dar că aceasta se va face secvenţial, coerent şi pe baze ştiinţifice.

"Modernizarea curriculumului naţional nu se va face în pripă. Consiliul va gestiona acest lucru, urmând toate fazele elaborării unui curriculum, într-un mod ştiinţific. Primul pas este elaborarea unui cadru de referinţă curricular, adică a unui document care va prezenta foarte clar care trebuie să fie nivelul elevului român în funcţie de fiecare ciclu de şcolarizare pe care-l traversează. Acest cadru de referinţă va fi supus dezbaterii publice, deoarece pregătirea elevilor noştri este o opţiune a societăţii româneşti", a spus ministrul Daniel Funeriu.

El a adăugat că după ce se vor încheia etapele iniţiale, specialiştii vor trece la faza de proiectare şi implementare a curriculumului naţional.

"Etapele finale presupun elaborarea programelor cadru şi a programelor şcolare. Manualele şcolare sunt ultima parte din construcţia acestui curriculum, iar ele trebuie să urmeze programa şcolară. Vom avea alte manuale şcolare la capătul unui demers coerent şi ştiinţific, coroborat cu formarea resurselor umane. Consilul este cel care va decide mersul firesc al lucrurilor", a mai spus Funeriu.

Consiliul pentru Curriculum are în componenţă 20 de experţi şi a fost înfiinţat în luna august 2010, prin ordin al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Rolul consiliului, ca organism consultativ al MECTS, este acela de a orienta procesul de proiectare, implementare şi evaluare a curriculumului naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici