Funeriu: Nu am confirmat prezenţa la întâlnirea cu Liviu Pop, aştept solicitarea oficială

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu a declarat, miercuri, că nu a confirmat prezenţa la întâlnirea cu Liviu Pop, dar consideră dialogul instituţional deschis şi aşteaptă solicitarea oficială.

Urmărește
250 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Nu am confirmat prezenţa la întâlnirea cu Liviu Pop, aştept solicitarea oficială

Liviu Pop (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Nu am confirmat prezenţa la întâlnirea dorită de domnul Pop. Dialogul instituţional este, evident, deschis. Aştept solicitarea oficială", a spus fostul ministru al Educaţiei, citat într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit lui Daniel Funeriu, Guvernul are o misiune simplă în educaţie, şi anume să aplice neîntârziat Legea educaţiei.

"Acest guvern a găsit ministerul la cheie. Cu certitudine nu pot discuta despre viitorul învăţământului românesc cu un plagiator. Îi las domnului Ponta privilegiul de a avea astfel de experţi", a mai spus Funeriu.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, că în perioada scurtă a mandatului său la conducerea ministerului, prioritatea zero este legată de examenele naţionale şi de bacalaureat, întrucât unele termene sunt foarte scurte, iar altele chiar întârziate.

În legătură cu învăţământul universitar, Liviu Pop a precizat că luni va avea o întâlnire cu ultimii trei miniştri ai Educaţiei.

Ministrul interimar al Educaţiei a mai semnalat faptul că hotărârile de guvern privind cifra de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar, dar şi pentru cel superior trebuiau aprobate la 1 martie, precizând că probabil acest lucru se va întâmpla zilele următoare.

Ioan Mang a spus că la preluarea Educaţiei a găsit lucruri grave, precum faptul că documentele contractuale de service pentru întreţinerea şi supravegherea bazelor de date pentru examenele naţionale, inclusiv de bacalaureat, nu sunt semnate, urmând să fie încheiate prin încredinţare directă.

"Contractul de service pentru întreţinerea şi supravegherea bazelor de date pentru examenele naţionale, inclusiv de Bacalaureat, nu este semnat, ceea ce va însemna că, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, se va face prin încredinţare directă", a spus Mang.

El a arătat că valoarea acestui contract s-a ridicat anul trecut la 1,4 milioane lei.

Mang a mai susţinut că fostul Guvern a transferat 200 de milioane de lei din bugetul Ministerului Educaţiei către Fondul de rezervă, banii fiind acordaţi ulterior primăriilor PDL.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că Ioan Mang a solicitat să fie eliberat din postul de ministru al Educaţiei, cerere pe care a acceptat-o pentru a-i permite acestuia ca, fără presiunea portofoliului, să "restabilească adevărul" în urma acuzaţiilor de plagiat.

Interimatul la conducerea ministerului este asigurat de către ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, urmând ca în termenul legal de 45 zile să fie nominalizat un alt ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici