- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Funeriu: Prezenţa la grevă a profesorilor a fost de 35%, respectiv 83.158 de angajaţi
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, luni, că prezenţa la grevă a fost de 35%, respectiv 83.158 de cadre didactice, personal didactic auxiliar şi nedidactic, din totalul de 242.837 la nivel naţional.
Funeriu: Prezenţa la grevă a profesorilor a fost de 35%, respectiv 83.158 de angajaţi (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
De asemenea, ministrul Educaţiei a anunţat, în urma videoconferinţei cu inspectorii generali şcolari, că au existat trei licee în Bacău, în total 602 elevi, care nu au participat la Proba C, întrucât din declaraţia unui părinte copiii ar fi fost informaţi de profesori că nota la Proba C nu va fi recunoscută, întrucât nu au fost evaluaţi de către profesorii de la clasă.
"Am cerut o anchetă administrativă la Bacău, pentru a vedea care au fost motivele pentru care elevii nu au participat la Proba C. În funcţie de rezultatele anchetei vor fi aplicate sancţiunile legale. În cazul elevilor, aceştia vor putea susţine proba într-o altă zi, probabil până în 4 iunie", a mai spus ministrul Educaţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Alte cazuri speciale au fost înregistrate în judeţul Constanţa, unde un elev este plecat la NASA să-şi ridice premiul, doi sunt rugbişti şi vor da examen într-o sesiune specială, iar o elevă a născut un băieţel, căruia i-a pus numele Petru Daniel, a anunţat inspectorul general şcolar din Constanţa.
Participarea la grevă a fost cea mai ridicată în judeţul Harghita - 70%, urmată de Vaslui - 62%, Covasna - 59.9%, Dolj - 56,72%, Bistriţa-Năsăud şi Hunedoara, câte 56%. În Bucureşti, prezenţa la grevă a fost de 38,91%.
Cea mai scăzută participare la grevă a fost în judeţul Buzău, unde nu a existat niciun profesor care să meargă la grevă, Vracea 3%, Constanţa 9% şi Timiş 13%.
În privinţa continuării grevei în zilele următoare, cei mai mulţi inspectori generali şcolari au anunţat că aceasta înregistrează un trend descendent.
"Foarte multe judeţe au primit notificări din partea organizaţiilor sindicale că greva nu va continua în zilele următoare. Sunt totuşi judeţe în care această acţiune va continua. Remarc solidaritate între profesori, elevi şi inspectori şi le mulţumesc tuturor pentru acest lucru", a mai spus Funeriu.
Ministrul recomandă elevilor să meargă de marţi la şcoală, în afara cazurilor în care au fost informaţi deja că nu se ţin cursuri.
"Recomandarea mea este ca elevii să meargă la şcoală, în afara cazurilor în care au fost anunţaţi că nu se ţin cursuri. Bacalaureatul s-a desfăşurat în condiţii normale, şi pentru asta mulţumim tuturor profesorilor", a conchis Funeriu.
Federaţiile sindicale din învăţământ susţin că peste 60 la sută dintre membrii lor au fost, luni, în grevă la nivel naţional, în condiţiile în care spun că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a făcut presiuni pentru a împiedica participarea la acţiunea de protest.
"În urma centralizării datelor primite din teritoriu, a rezultat că peste 60 la sută din membrii de sindicat au fost în grevă, chiar în condiţiile în care ministrul Daniel Funeriu, împreună cu inspectorii şcolari şi o parte dintre directori au făcut presiuni mari pentru a împiedica participarea la acţiunea de protest şi la boicotarea probei de Bacalaureat", se arată într-un comunicat comun de luni al celor patru federaţii din educaţie.
Conform opţiunii manifestate prin referendum, greva va continua până în momentul în care membrii de sindicat vor decide încetarea ei, precizează liderii celor patru federaţii sindicale.
Proba la limbă străină de la bacalaureat, care a început luni, poate fi susţinută până în 25 iunie, elevii claselor a XII-a având astfel la dispoziţie trei săptămâni în plus pentru a fi examinaţi la această disciplină, potrivit modificărilor făcute de MECTS privind aprobarea calendarului examenului de bacalaureat 2010.
Iniţial, această probă putea fi susţinută între 31 mai şi 4 iunie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO