Funeriu reafirmă că a luat Bac-ul cu brio, după ce presa l-a acuzat că a trecut din a doua sesiune

Ministrul Educaţiei a precizat, sâmbătă, că a luat bacalaureatul din prima sesiune, cu o notă suficient de mare pentru a fi selectat în ruta de studii pentru elite, după ce postul Antena 3 a prezentat un document din care rezulta că Funeriu picat probele scrise şi a primit o a doua şansă la oral.

Urmărește
1255 afișări
Imaginea articolului Funeriu reafirmă că a luat Bac-ul cu brio, după ce presa l-a acuzat că a trecut din a doua sesiune

Funeriu reafirmă că a luat Bac-ul cu brio, după ce presa l-a acuzat că a trecut din a doua sesiune (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Potrivit postului de televiziune Antena 3, Daniel Funeriu nu ar fi reuşit să treacă de proba scrisă a bacalaureatului pe care l-a susţinut în 1989, la Strasbourg, dar ar fi primit o a doua şansă la examenul oral.

Postul de televiziune, care preciza că are datele de la un telespectator, a prezentat şi un tabel în care apărea numele lui Petru Daniel Funeriu, iar în dreptul acestuia era menţiunea "passe second groupe".

În replică, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, sâmbătă, că a luat bacalaureatul din prima sesiune, cu o notă suficient de mare pentru a fi selectat în ruta de studii pentru elite.

Ministrul Daniel Funeriu a afirmat că postul de televiziune a făcut, cu bună ştiinţă, un fals în acte, iar datele prezentate sunt "o calomnie fără precedent", un "fals abject care nu poate să rămână nesancţionat".

El a precizat că va acţiona în instanţă postul de televiziune Antena 3, pentru fals şi uz de fals.

Daniel Funeriu a precizat că lista prezentată de postul de televiziune, pe care era trecut şi numele său, conţine numele unor elevi care au susţinut bacalaureatul în 2011, nu în 1989. Ministrul a adăugat că numele său a fost inserat printre alte nume, iar două nume au fost şterse din această listă.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, într-un interviu pentru "Gândul", că a dat bacalaureatul în 1989, la Strasbourg, unde copiatul a fost exclus, obţinând note "foarte, foarte mari la matematică şi fizică", având cea mai mare medie de absolvire din liceu, împreună cu un alt coleg.

Daniel Funeriu a spus că, făcând parte din lotul olimpic la chimie, a urmat clasa a XII-a la un liceu din Strasbourg, unde a şi susţinut bacalaureatul, în 1989.

"Am obţinut atunci note foarte, foarte mari la matematică şi fizică, note acceptabile la celelate materii. Nu mai ştiu notele. Am avut, cu un coleg al meu, cea mai mare medie de absolvire a bacalaureatului din liceu. A fost un bacalaureat de succes", a precizat ministrul Educţaiei.

Daniel Funeriu a obţinut bacalaureatul în anul 1989, la Lycée International des Pontonniers, din Strasbourg, Franţa, după parcurgerea a 11 clase la Liceul de Filologie-Istorie din Timişoara, secţia de chimie-biologie, şi a clasei a XII-a la Lycée International des Pontonniers, potrivit Ministerului Educaţiei.

Pe perioada liceului, Daniel Funeriu a obţinut mai multe premii naţionale şi internaţionale la olimpiadele de chimie, precum şi premiul II la olimpiada de chimie din Franţa, în anul 1989. În anul 1995, a obţinut, ca şef de promoţie, masterul în chimie organică şi supramoleculară la Universitatea "Louis Pasteur" din Strasbourg, iar în 1999 a devenit doctor în chimie al aceleiaşi universităţi, cu distincţia Magna cum Laude.

Conducătorul său de doctorat a fost profesorul Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie.

Studiile ministrului Educaţiei au fost recunoscute prin proceduri automate de recunoaştere, în SUA, Japonia şi Germania, unde acesta a ocupat succesiv posturi în institute şi universităţi.

La numirea sa în funcţia de ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu ocupa funcţia de lider al grupului de cercetare de excelenţă "Marie Curie" la Universitatea Tehnică din München, fiind şi investigator principal în cadrul International Graduate School of Science and Engineering.

Ministrul Educaţiei preciza, în 24 mai, că nu şi-a echivalat studiile pentru că funcţia pe care o ocupă şi activităţile pe care le desfăşoară nu necesită acest lucru, apreciind ca nefiresc faptul ca, din funcţia pe care o ocupă să ceară subordonaţilor să-i echivaleze studiile. Funeriu mai spunea că va pune în funcţiune, până la începutul anului universitar, preocedura recunoaşterii automate a studiilor, dacă diploma a fost emisă de o universitate de prestigiu din lume.

Precizările au fost făcute după ce în presă au apărut relatări conform cărora Daniel Funeriu are doar unsprezece clase, conform legii învăţământului din România, în condiţiile în care nu şi-a echivalat diplomele pe care le-a obţinut în străinătate nici după ce a preluat portofoliul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici