- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Furtună de praf în Arabia şi Sahara. Efectul în România - puţină murdărie pe maşini
O cantitate de praf provenind din două furtuni produse recent în Peninsula Arabică şi Sahara a ajuns deasupra României şi apoi la sol, adusă de ploaia din ultimele zile, singura consecinţă pentru populaţie fiind, potrivit meteorologilor, "puţină murdărie pe maşini".
Furtună de praf în Arabia şi Sahara. Efectul în România - puţină murdărie pe maşini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că totul a pornit de la o furtună de praf ce a avut loc marţi în Peninsula Arabică.
"Pe satelit, furtuna pare să aibă legătură cu o furtună de nisip din Sahara, dar ce ne interesează pe noi este că acest praf a fost adus de curenţii dinspre sud pe deasupra Mării Negre până deasupra ţării noastre", a explicat Georgescu.
Potrivit acesteia, dacă nu ar fi plouat, particulele de praf, care se deplasează la o altitudine foarte mare, nu ar fi ajuns niciodată pe pământ, însă ploaia "le-a antrenat către sol".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
"Dacă nu ar fi plouat, nici nu am fi ştiut că acest fenomen ne afectează în vreun fel. Nici nu vă pot spune cât de des praful rezultat din aceste furtuni ajunge deasupra României, pentru că nu este important. Devine însă puţin deranjant atunci când se întâmplă să plouă şi praful din atmosferă este adus la sol", a mai spus Georgescu.
Aceasta a mai precizat că nu autoritatea de meteorologie este cea care poate să discute despre toxicitatea sau posibila poluare produsă de acest praf.
"Noi nu facem analize să vedem concentraţia sau consistenţa prafului. Pentru noi, singura consecinţă este puţină murdărie pe maşini", a conchis Florinela Georgescu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO