Furtuna din Constanţa. Patru mesaje RO-Alert au fost transmise

IGSU precizează că au fost transmise 4 mesaje prin RO-Alert în judeţul Constanţa, care anunţau vremea rea: „Avertizările au respectat zonele create de emitentul acestora şi au fost transmise de ISU Constanţa”.

Urmărește
1093 afișări
Imaginea articolului Furtuna din Constanţa. Patru mesaje RO-Alert au fost transmise

IGSU precizează că sâmbătă, în urma avertizărilor nowcasting cod roşu emise de către Administraţia Nationala de Meteorologie, sub incidenţa cărora s-au aflat mai multe localităţi din judeţul Constanţa, au fost transmise 4 mesaje RO-Alert.

Scopul mesajelor a fost de anunţare a cetăţenilor judeţului, dar şi a celor care trec prin zonă, asupra manifestării vremii nefavorabile care putea pune în pericol vieţi şi bunuri.

„Menţionăm că avertizările au respectat zonele create de emitentul acestora şi au fost transmise de ISU Constanţa, respectiv: 1 avertizare cod roşu /jud. Constanţa: mesaj RO-Alert transmis de ISU Constanţa la ora 00:21, 1 avertizare cod portocaliu/jud. Constanţa: mesaj Ro-Alert transmis de ISU Constanţa la ora 02:58, 1 avertizare cod portocaliu/jud. Constanţa: mesaj Ro-Alert transmis de ISU Constanţa la ora 05:03, 1 avertizare cod roşu / jud. Constanţa: mesaj Ro-Alert transmis de ISU Constanţa la ora 06:57. Asigurăm cetăţenii de faptul că autorităţile competente depun permanent eforturi pentru asigurarea stabilităţii sistemului şi functionarii acestuia la parametri optimi şi manifestă rigurozitate pentru furnizarea cu celeritate a informaţilor despre producerea unor situaţii de urgenţă în zona de competenţă. Reamintim, totodată, că prin intermediul Sistemul RO-ALERT se transmit, indiferent de oră, informaţii relevante, bazate pe date concrete furnizate atât de structuri specializate (Administraţia Naţională de Meteorologie, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi alte instituţii cu rol şi competenţe în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă), dar şi de către apelanţi ( martori ai situaţiilor în speţă), atent verificate şi documentate”, transmite IGSU.

Pe de altă parte, reprezentanţii Prefecturii Constanţa spun că pagubele produse de furtună vor putea fi determinate cu exactitate doar după ce comisiile de evaluare din fiecare localitate vor termina evaluările.

„Estimăm că aceste evaluări trebuie finalizate în termen de 24 de ore de la debutul fenomenelor sau în termen de 12 ore de la încetarea acestora. Pompierii, cărora le mulţumim pentru eficienţă şi spiritul de sacrificiu, au avut aproape 300 de intervenţii, dintre care aproximativ 200 au fost pentru evacuarea apei din gospodăriile constănţenilor. În acest moment, nu avem informaţii complete despre gradul de afectare al imobilelor implicate în aceste intervenţii”, a informat Prefectura.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
constanţa,
ro-alert,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici