Furtună şi copaci căzuţi în ţară - VIDEO

Două maşini parcate pe o stradă din Sectorul 2 au fost avariate de un copac căzut şi mai multe străzi au fost inundate, joi seară, în Bucureşti, din cauza furtunii, iar mai multe zone din Ploieşti, precum şi din localitatea prahoveană Poenarii Burchii au fost, de asemenea, inundate.

Urmărește
142 afișări
Imaginea articolului Furtună şi copaci căzuţi în ţară - VIDEO

Furtună şi copaci căzuţi în Bucureşti (Imagine arhivă: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Biroului de informare publică al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Cătălin Eftene, pompierii au fost solicitaţi deocamdată să intervină pe strada Judeţului, din sectorul 2, unde un copac a căzut peste două maşini.

Tramvaie şi troleibuze blocate în mai multe zone ale Capitalei

Tramvaiele şi troleibuzele care circulă în zona bulevardelor Tineretului, Timişoara, Preciziei, 1 Decembrie şi străzii 11 Iunie din Capitală sunt blocate din cauza inundaţiilor, iar autobuzele circulă cu mare dificultate, a declarat, joi seară, pentru MEDIAFAX, reprezentantul RATB Constantin Tobescu

Tobescu a precizat că în prezent sunt blocate din cauza inundaţiilor tramvaiele liniilor 8, 25 şi 47, care circulă pe Bulevarul Timişoara (sectorul 6), cele de pe liniile 23, 7 şi 27, care merg pe strada 110 Iunie (sectorul 4), tramvaiele 19 şi 40 - pe Bulevardul 1 Decembrie intersecţie cu strada Postăvarului (sectorul 3), troleibuzele liniei 76 - pe Bulevardul Tineretului (sector 4), precum şi cele care care merg pe Bulevardul Preciziei (sector 6).

Reprezentantul Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) a mai spus că tramvaiele şi troleibuzele nu pot circula pe străzile unde s-a adunat foarte multă apă în urma ploii torenţiale pentru că au echipamentele electrice la baza inferioară a autovehiculelor.

El a mai spus că autobuzele pot circula, dar cu mare dificultate şi cu atenţie, pentru că şi în cazul acestora este periculos dacă apa depăşeşte un anumit nivel.

Pe mai multe străzi din Capitală şoferii circulă cu dificultate din cauza inundaţiilor.

Video Stirileprotv.ro

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că între orele 18.00 şi 20.00 au fost înregistrate zece accidente de circulaţie, din care cinci cu pietoni, unul în care a fost implicat un biciclist şi restul tamponări uşoare.

Purtătorul de cuvânt al companiei Apa Nova, Epsică Chiru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru îndepărtarea apei de pe străzi intervin 20 de echipaje, din care 12 cu autocurăţitoare de mare capacitate şi opt cu Dacii cu pompe.

Chiru a spus că până în prezent echipele Apa Nova au avut 80 de intervenţii, în special în zonele canalizate de pe bulevardele Tineretului şi Eroilor, din sectorul 5 al Capitalei, şi de pe bulevardul Drumul Taberei, în sectorul 6.

Potrivit lui Chiru, colectorul casetat principal de sub Dâmboviţa a intrat sub presiune şi nu mai face faţă, aceasta fiind în prezent cea mai mare problemă. El a adăugat că acest colector este construit să facă faţă unei anumite cantităţi de apă, însă "Bucureştiul s-a urbanizat foarte mult", s-au mărit suprafeţele construite, astfel că nu mai face faţă.

Aproximativ 150 de pompieri intervin cu 28 motopompe şi 16 autospeciale pentru evacuarea apei de pe străzi inundate, curţi şi subsoluri, la adrese din sectoarele 4, 5 şi 6.

Inundaţii în Ploieşti şi într-o altă localitate prahoveană

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, ploaia torenţială de joi seară a inundat mai multe gospodării de pe strada Tânărul Muncitor, situată în cartierul de sud al Ploieştiului, stradă care nu are canalizare şi care se inundă frecvent atunci când debitul precipitaţiilor este mare.

Şi în alte zone din Ploieşti, unde există sistem de canalizare, acesta nu a mai făcut faţă. Astfel, la intersecţia dintre străzile Şoseaua Nordului şi Cameliei pompierii intervin pentru scoaterea apei de pe carosabil, circulaţia în zonă fiind îngreunată.

Pompierii intervin şi în localitatea prahoveană Poenarii Burchii, unde mai multe gospodării au fost inundate.

Tot joi, mai multe gospodării şi un magazin din oraşul Vălenii de Munte au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente, iar traficul rutier pe DN1 s-a desfăşurat cu dificultate la Comarnic din cauza ploii torenţiale şi a grindinei.

Video Stirileprotv.ro

Harghita: Zeci de gospodării din cinci localităţi din bazinul Odorhei au fost inundate

Potrivit ofiţerului Ilie Crăciun de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, ploile torenţiale au căzut la peste o mie de metri altitudine, în zona Laz, formând torenţi care au afectat satele Dealu, Sâncrai, Tămaşu, Ulcani şi Cădiceni.

La rândul său, primarul comunei Dealu, Balint Elemer, a precizat că puhoaiele au antrenat aluviuni, buşteni şi pietre, care au colmatat pâraiele Băşnac şi Balle. Acestea au ieşit din matcă, apa rupând mai multe poduri şi podeţe, inundând gospodării şi culturi agricole.

"A fost apa aşa de mare că am crezut că ne ia cu totul. Noi am fost mai sus şi am scăpat mai uşor, dar în comuna Tămaşu apa între case era înaltă de un metru şi jumătate. Nu mai vorbesc de grădini şi de terenurile cultivate. Zeci de gospodării şi zeci de hectare au fost inundate", a spus Balint.

Şi în comunele din aval, Sâncrai, Ulcani şi Cădiceni, apa a inundat zeci de gospodării, a distrus mai multe drumuri, poduri şi podeţe. De asemenea, zeci de păsări au fost luate de ape, potrivit autorităţilor locale, care nu au încă o evaluare a pagubelor produse de inundaţii.

Meteorologii au instituit, marţi, codul galben de ploi şi vijelii pentru mai mult de trei sferturi din ţară.

Joi, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a dat publicităţii o avertizare nowcasting în care se preciza că timp de câteva ore în Capitală va fi furtună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici