Totuşi chiar dacă în multe cazuri după plecarea din spital oamenii respectă sfaturile specialiştilor pentru a se proteja pe ei şi pe cei din jur, există şi cazuri în care persoane infectate dau dovadă de inconştienţă.
Un astfel de caz s-a întâmplat în Spitalul CFR din Timişoara unde o asistentă a negat existenţa bolii şi a refuzat să se protejeze pe ea şi pe cei din jur. Acţiunile ei au dus la apariţia unui focar în spital, iar până la acest moment sunt infectate alte două asistente şi patru pacienţi, relatează Sursadevest
“Din păcate există această realitate, acest focar, mai extins decât ne-am fi aşteptat, şi a pornit de la o persoană, care nu credea că există virusul. Nu credea că trebuie să poarte mască, nu accepta ideea de a purta mască şi nu voia să înţeleagă faptul că, fiind cadru medical, trebuie să aibă o anumită atitudine, nu doar în spital, ci şi în afara spitalului. Nu poţi să nu respecţi nimic, să te contaminezi, după care să aduci virusul în spital. Iată că am ajuns în această situaţie neplăcută în care şi pacienţi au fost infectaţi de la această persoană, dar şi alte cadre medicale. Vom vedea dacă părţile vătămate vor depune plângere şi, este foarte probabil, ca această persoană să aibă mari probleme în viitor”, a declarat dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.
Asistenta medicală care a dus a la apariţia focarului în Spitalul CFR, a stat internată, însă a profitat de decizia CCR şi a plecat acasă.
Conducerea spitalului a demarat o anchetă în acest caz în paralel cu ancheta epidemiologică a DSP.