Gadgeturile folosite în exces pot schimba comportamentul copiilor. „Aceşti copii nu mai ştiu să relaţioneze în mod firesc”

  • Excesul folosirii de gadgeturi duce la schimbări de comportament în rândul copiilor.
  • Eugenia, părinte: „Să spui "NU" unui adolescent este printre cele mai grele abordări".
  • Psiholog: Adolescenţii pot devenii mai anxioşi, agresivi sau nervoşi.
Urmărește
408 afișări
Imaginea articolului Gadgeturile folosite în exces pot schimba comportamentul copiilor. „Aceşti copii nu mai ştiu să relaţioneze în mod firesc”

Gadgeturile folosite în exces pot schimba comportamentul copiilor. „Aceşti copii nu mai ştiu să relaţioneze în mod firesc”

Prea mult timp petrecut în faţa tabletei sau a telefonului poate produce schimbări în comportamentul copilului. Copilul preferă să se izoleze şi astfel apare lipsa de comunicare.

Anyela este în clasa a VII-a la o şcoală din capitală şi ea foloseşte mereu gadgeturile, atât pentru şcoală, cât şi pentru distracţie. Preferă oricând convorbirile virtuale, în locul celor reale. Crede că stările de anxietate pe care le simte provin mai mult din cauza izolării, nu pentru că petrece timp pe tabletă.
 
„Mi-au spus şi m-au certat spunându-mi că stau foarte mult pe tabletă şi pe telefon. Eu nu văd ceva nasol în această situaţie. Corect, poate mă culc târziu din cauza aceasta, dar în rest mi se pare chiar un beneficiu”, a spus Anyela Bălan, elevă.
 
Eugenia Deconu a observat cum copilul ei a devenit mai anxios şi închis în el. Tocmai de aceea încercă să îi impună o limită pentru timpul petrecut online.
 
„Într-adevăr e mai trist, e mai puţin interesat de diverse activităţi. Noi înţelegem că timpul petrecut online este timpul petrecut cu prietenii lui care sunt online, este o formă de socializarea, dar nu se compră cu activităţile fizice, cu interacţiunea fizică, cu socializarea propriu-zisă”, a afirmat Eugenia Deaconu, părinte.
 
Cu cât copilul înaintează în vârstă, cu atât părintelui îi este mai greu să se impună. Despre cum sunt afectaţi pe plan emoţional adolescenţii care au devenit dependenţi de gadgeturi vorbeşte psihologul Bianca Pescaru.
 
„Aceşti copii nu mai ştiu să relaţioneze în mod firesc, în mod real. Au dificultăţi în a-şi exprima emoţiile într-un mod natural şi în lumea reală. Copiii devin foarte anxioşi, foarte furioşi, foarte nervoşi, câteodată foarte agresivi”, a spus Bianca Popescu, psiholog.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici