Galaţi: Apele Prutului scad foarte încet
Nivelul râului Prut scade foarte încet în zona Galaţi, punând în continuare o presiune deosebită pe digul ridicat din saci de pamânt pe marginea DN 26 Galaţi-Bârlad, astfel că se menţin resticţiile de circulaţie între localităţile Folteşti şi Oancea, în zonă fiind permis doar traficul uşor.
Galaţi: Apele Prutului scad foarte încet (Imagine: Mediafax Foto)
Luni dimineaţă, Prutul măsura în apropierea localităţii Oancea 645 de centimetri, cu doar trei centimetri mai puţin faţă de nivelul maxim istoric consemnat vineri şi cu 45 de centimetri peste cota de pericol.
"La ora 10 dimineaţa nivelul era staţionar de 22 de ore. Monitorizăm în continuare digul ridicat din saci de pământ la marginea DN 26 şi menţinem restricţiile de viteză", a declarat, luni, generalul Viorel Zaharia, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, citat de corespondentul MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Între Folteşti şi Oancea pot circula doar autoturismele şi microbuzele, cu o viteză care să nu depăşească 30 de kilometri la oră pe cei 400 de metri, cât măsoară digul. Maşinile cu o greutate mai mare de 3,5 tone care vor să tranziteze regiunea trebuie să facă un ocol de 20 de kilometri, prin oraşul Târgu Bujor.
Vineri seară, apele râului Prut au atins la Oancea un nou record, de 648 de centimetri, depăşind cu 48 de centimetri cota de pericol şi cu 26 de centimetri cota maximă istorică înregistrată în urmă cu doi ani.
Până în prezent, aproximativ 500 de hectare de păşune şi zece grădini au fost afectate ape, dar locuinţele din localităţile gălăţene de pe malul Prutului nu sunt în pericol.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO