Galaţi: Breşă controlată realizată în digul de protecţie ca apa să se scurgă rapid în râul Siret

Reprezentanţii Apelor Române au realizat o breşă controlată în digul de protecţie situat pe malul drept al râului Geru, în dreptul localităţii Independenţa, pentru ca apele de pe acest râu şi râul Suhurlui, cantonate în Pechea şi Slobozia Conachi, să fie dirijate în Siret.

Urmărește
2063 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Breşă controlată realizată în digul de protecţie ca apa să se scurgă rapid în râul Siret

Galaţi: Breşă controlată realizată în digul de protecţie ca apa să se scurgă rapid în râul Siret

Potrivit Apelor Române, această breşă controlată favorizează scurgerea mai rapidă a apelor de pe râul Geru şi râul Suhurlui (afluent al acestuia), cantonate în zona localităţilor Pechea şi Slobozia Conachi. Apele sunt dirijate astfel controlat în cursul de apă Siret.

Breşa controlată a fost realizată conform prevederilor Regulamentului pentru gestionarea Situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii cu aprobarea Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă convocat în regim de urgenţă.

Codul roşu hidrologic emis de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a fost prelungit până duminică la ora 12.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici