- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Galaţi: Nivelul Dunării a crescut cu 4 centimetri în ultimele ore
Nivelul Dunării la Galaţi, care sâmbătă dimineaţă atinsese 656 de centimetri, fiind în scădere pentru a patra zi consecutiv, a crescut cu patru centimetri, la orele prânzului, însă autorităţile locale spun că apele fluviului nu vor inunda cartierul Valea Oraşului din municipiul Galaţi.
Galaţi: Nivelul Dunării a crescut cu 4 centimetri în ultimele ore (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)
La orele prânzului, nivelul fluviului era de 660 de centimetri, însă autorităţile locale spun că Dunărea nu va inunda cartierul Valea Oraşului, apărat de digul de protecţie lung de 4,5 kilometri, care este proiectat să reziste chiar şi la o cotă a Dunării de 715 centimetri.
Şi râul Prut este în continuă creştere. Dacă dimineaţă Prutul atinsese, la Oancea, cota de pericol de 600 de centimetri, la prânz măsura 610 centimetri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Tottenham, cu Radu Drăguşin în primul 11, a spulberat-o pe Manchester City în deplasare
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
Din cele opt comune riverane Prutului, în două - Cavadineşti şi Oancea - s-au înregistrat probleme din cauza revărsării apelor râului.
Pe DN 26 Galaţi-Bârlad, în dreptul satului Slobozia Oancea, a fost finalizat, încă de vineri, un dig de pământ care împiedică apele revărsate ale Prutului să ajungă pe carosabil. În comuna Oancea sunt şapte case în pericol de inundaţie, astfel că oamenii au fost înştiinţati despre posibilitatea evacuării. În satul Vădeni din comuna Cavadineşti, Prutul a inundat amenjarea piscicolă Maţa Rădeanu şi mai multe hectare de teren cultivat.
La începutul acestei săptămâni, la Galaţi a fost ridicat un dig protecţie a oraşului, pe o lungime de 4,5 kilometri. Digul este format din saci umpluţi cu nisip, aşezaţi deasupra digului de beton existent. În prelungire, pe două străzi ale cartierului Valea Oraşului există hidrobaraje care au la bază peste peste 250.000 de saci cu nisip.
Conform autorităţilor locale, dacă digul de la Galaţi va ceda va fi înregistrat cel mai mare dezastru urban de după cel de-al doilea război mondial. Autorităţile locale spun că se va impune evacuarea a aproximativ 8.000 de persoane din zona inundabilă.
Preşedintele Traian Băsescu a inspectat şi marţi si miercuri digul de la Galaţi, spunând că, în opinia sa, oraşul nu va fi inundat.
"Cred că s-a făcut maxim ce se putea face, ce trebuia făcut, fără nici un rabat legat de risc. Convingerea mea este că Galaţiul este în afara riscului de inundaţie, iar de spart într-o parte sau alta nici nu se pune problema", declara Băsescu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO