Video Galaţi: Pompierii intervin cu bărcile pneumatice pentru evacuarea persoanelor blocate de viituri

  • Pompierii intervin cu bărcile pneumatice pentru evacuarea mai multor persoane surprinse ca urmare a inundaţiilor produse în judeţul Galaţi, anunţă IGSU.
  • 19 localităţi din opt judeţe au fost afectate de ploile din ultimele 24 de ore.
Urmărește
209 afișări

„Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat efecte în 19 localităţi din 8 judeţe (AG, BC, BZ, GL, HD, NT, VL şi VN), unde s-a intervenit pentru salvarea a peste 40 persoane (judeţul Galaţi), pentru evacuarea apei din 14 case, 25 curţi, 5 beciuri, 11 subsoluri de bloc, 5 străzi, 2 instituţii publice, 2 operatori economici. Totodată, echipajele au acţionat şi pentru degajarea a 29 de copaci doborâţi de vânt şi 1 stâlp căzut pe carosabil. În urma acestor evenimente, 8 autoturisme au fost avariate”, potrivit unui comunicat de presă.

Efecte semnificative au fost înregistrate în judeţul Galaţi.

„În urma cantităţilor mari de precipitaţii căzute, în localităţile Pechea şi Griviţa s-a produs o viitură şi s-a intervenit pentru salvarea şi evacuarea a peste 40 persoane din locuinţe, surprinse de volumul mare de apă. Din nefericire, în urma acţiunilor de căutare, două persoane au fost găsite decedate, în localităţile Pechea şi Drăguşeni. Circulaţia rutieră a fost temporar blocată din cauza aluviunilor şi a copacilor căzuţi pe carosabil pe un drum naţional (DN 7/VL) şi pe un drum judeţean (DJ 203C/BZ) şi este blocată pe un drum judeţean (DJ 159/NT) din cauza aluviunilor de pe carosabil. Pentru gestionarea acestor efecte produse din cauza precipitaţiilor abundente, la nivel national sunt pregătiţi să intervină pompieri, poliţişti, jandarmi, dar şi autorităţile publice din zonele afectate”, se menţionează în comunicat.

IGSU precizează că, în prezent, se intervine în localităţi din judeţul Galaţi cu bărcile pneumatice pentru evacuarea mai multor persoane surprinse ca urmare a inundaţiilor produse.

„Pentru gestionarea situaţiilor înregistrate, la nivel central au fost întreprinse următoarele măsuri:
- monitorizarea şi coordonarea situaţiei din teren prin structura de specialitate a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care este în permanentă legătură cu celelalte instituţii reprezentate în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
- realizarea manevrei de forţe şi mijloace la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă prin suplimentarea în judeţul Galaţi cu 5 bărci din judeţele Brăila, Buzău, Tulcea şi Vrancea pentru căutarea şi salvarea persoanelor surprinse de viitură. Totodată, în urmă cu scurt timp, tot pentru judeţul Galaţi, a fost suplimentat dispozitivul cu alte 4 bărci din judeţele Vaslui, Ialomiţa, Bacău şi Buzău”, conform sursei citate.

De asemenea, au fost luate şi alte măsuri, printre care activarea grupei operative la nivelul a nouă judeţe, respectiv Bacău, Botoşani, Buzău, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vrancea şi Vaslui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici