Galaţiul inundat, Vasluiul lovit de ploi cât pentru un an întreg

  • În ultimele 72 de ore, echipele Apelor Române - SGA Galaţi au intervenit în multiple localităţi pentru a limita efectele inundaţiilor.
  • În timp ce Galaţiul luptă cu inundaţii devastatoare, Vasluiul a înregistrat cantităţi de ploaie echivalente cu cele normale pentru un an întreg.
Urmărește
476 afișări
Imaginea articolului Galaţiul inundat, Vasluiul lovit de ploi cât pentru un an întreg

Galaţiul inundat, Vasluiul lovit de ploi cât pentru un an întreg

În ultimele 72 de ore, echipele Apelor Române - SGA Galaţi au intervenit în multiple localităţi pentru a limita efectele inundaţiilor. La Folteşti, s-a lucrat la supraînălţarea digului de apărare de pe râul Chineja. În Izvoarele, echipele se luptă să evacueze apa din gospodării, iar la Piscu, râul Suhu este sub monitorizare constantă, cu nivelul apei în scădere. Situaţia rămâne critică la Cuza Vodă, unde forţele de intervenţie au fost suplimentate.

Situaţia din Galaţi pare să fie parte a unui fenomen meteorologic extrem care afectează întreaga regiune. În judeţul Vaslui, staţia hidrometrică Cârja a raportat 253 l/mp, în timp ce la acumularea Sărata s-au măsurat 210,5 l/mp.

Valorile anunţate pentru judeţul Vaslui sunt echivalente cu precipitaţiile normale pentru un an întreg în regiune.

Experţii estimează că 60-65% din pagubele actuale din judeţul Galaţi au fost cauzate de precipitaţii care au depăşit 200 l/mp, căzute într-un interval scurt de timp. Ploile torenţiale au generat viituri rapide pe râurile mici, provocând inundaţii de tip fulger cu o probabilitate de revenire estimată la o dată la 100-120 de ani.

Apele Române susţin că investiţiile pe care le-a derulat în ultimii ani în judeţul Galaţi au contribuit la limitarea efectelor produse de inundaţii, prin amenajări şi consolidări de maluri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici