Dan Voinea a încercat să justifice în faţa Plenului CSM acţiunea disciplinară împotriva sa, arătând că singurul lucru care i se putea imputa era faptul că a audiat 12 părţi vătămate din dosarul Mineriadelor după ce i-a fost luat dosarul de şeful secţiei.
Preşedintele CSM Virgil Andreieş a întrebat dacă are siguranţa că va putea finaliza aceste dosare care sunt în lucru la alţi procurori, moment în care membru al CSM procurorul Liviu Dăscălescu a intervenit şi a rugat membri să nu-l mai întrebe astfel de aspecte susţinând că în cadrul secţiei în timpul acţiunii disciplinare i s-a sugerat să se pensioneze.
Lidia Bărbulescu i-a pus în vedere să decidă în cazul în care va fi reîncadrat dacă este dispus să renunţe la pensie pentru salariu. După o serie de alte discuţii despre acţiunea disciplinară oprite de fostul preşedinte a secţiei de procuror Graţiana Isac care a spus că discuţia trebuie să se refere la cererea generalului Voinea şi nu la activitatea secţiei de procurori Voinea a răspuns că renunţă la pensie pentru a soluţiona aceste dosare.
Preşedintele secţiei de procurori Bogdan Licu a ţinut să explice generalului că cererea sa a fost luată în discuţie joi întrucât opinia Ministerului Public în această problemă a venit „abia luna aceasta”.
Parchetul instanţei supreme a răspuns CSM că nu consideră oportună reîncadrarea magistraţilor pensionaţi în funcţie.
Preşedintele CSM Virgil Andreieş l-a mai întrebat pe generalul Voinea dacă i se pare firesc ca magistraţii militari să analizeze evenimentele în care a fost implicată şi armata, procurorul răspunzând că i s-ar fi părut firesc ca dosarele revoluţiei să fie judecate de instanţe civile.
„Vrei nu vrei ca militar eşti subordonat”, a spus Dan Voinea.