- Home
- Social
- ARAD, (11.03.2017, 20:08)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GALERIE FOTO Aproximativ 50 de mame s-au adunat la Arad pentru a cere normalitate în spitale
Aproximativ 50 de mame s-au adunat, sâmbătă seara, în Piaţa Avram Iancu din Arad, supărate pentru modul în care sunt trataţi copiii lor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad şi au cerut normalitate. Mamele au semnat o petiţie pe care o vor înainta conducerii Consiliului Judeţean.
Urmărește
252 afișări
GALERIE FOTO Aproximativ 50 de mame s-au adunat la Arad pentru a cere normalitate în spitale
Cele circa 50 de mame s-au adunat, sâmbătă seara, în Piaţa Avram Iancu din Arad şi au strâns semnături pentru întâlnirea pe care o vor avea luni cu preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, instituţie care administrează baza materială a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Ne-am adunat mămicile în speranţa că putem schimba ceva în privinţa situaţiei din spitalele arădene. În special cele de la copii. Sunt situaţii anormale într-o ţară civilizată, un oraş atât de mare, să nu putem fi respectaţi ca pacienţi, să avem condiţii mizere, că nu le pot numi altfel. Sunt mămici care au trecut prin situaţii foarte neplăcute în acel spital. Astăzi am semnat şi o petiţie la Consiliul Judeţean Arad. Nu aşteptăm covoare roşii, vrem doar să fim trataţi şi respectaţi ca pacienţi, ca oameni, nu noi în special, ci copiii noştri", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, una dintre mămici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
O altă femeie a declarat că mamele nu cer decât normalitate.
O altă mamă a spus că ar dori ca unii dintre medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Arad să fie schimbaţi, deoarece părinţii nu au, la Arad, niciun fel de siguranţă că merg cu copiii în spital şi aceştia sunt trataţi.
"Pentru condiţiile din spitale am venit. Sperăm să se facă dreptate. Am fost internată în 2013, am stat 12 ore, am ieşit pe semnătură pentru că era plin de gândaci, focare de infecţie, în special la toaletă. Am fost internată în 2015 cu băieţelul cel mare, cu reacţie de meningită, nu a avut, ca norocul. Am ieşit după patru zile. Nu ne băgau doctorii în seamă. De asta am şi ieşit. Au vrut să-i facă puncţie, nu i-am mai făcut pentru că începuse să se simtă bine şi nu i-am mai făcut. O doamnă asistentă foarte drăguţă mi-a sugerat să nu îi fac că nu e copil de meningită. Şi aşa a fost", a declarat o altă mămică.
O altă mamă a afirmat că se află în Piaţa Avram Iancu pentru a trage un semnal de alarmă în privinţa actului medical. Aceasta a povestit că anul trecut în ianuarie a fost internată cinci zile în spital cu băieţelul ei, care atunci avea zece luni. Branula i-a fost montată abia la zece ore după internare, micuţul a primit antibiotic doar pentru a nu lua alte boli, iar cu doctorul s-a întâlnit numai de două ori în cinci zile.
Mamele din Arad s-au mobilizat după ce una dintre ele, Cristina Rusu, a reclamat actul medical din Spitalul de Urgenţă Arad şi l-a comparat cu un "lagăr de exterminare".
"În primul rând vreau să scot în evidenţă faptul că azi nu este un protest, ci o întâlnire a mămicilor pentru a putea să ne organizăm şi să schimbăm ceva în acest sistem de sănătate din Arad. Am întocmit o petiţie pentru Consiliul Judeţean Arad şi pentru Direcţia de Sănătate Publică Arad şi le solicităm să remedieze problemele din secţiile de infecţioase copii. Problemele sunt nenumărate, cred că sunt ştiute de foarte mult timp, nu sunt de când am fost eu internată cu fetiţa. Mărturisirile mămicilor din acest infern sunt tot mai numeroase şi credem că e timpul să schimbe ceva cu adevărat", a declarat, sâmbătă, Cristina Rusu.
CJ Arad a început o anchetă la Secţia de Boli Infecţioase Copii a Spitalului de Urgenţă, după ce Cristina Rusu a comparat unitatea sanitară cu un "lagăr de exterminare", în care perfuziile funcţionează greu, copiii nu sunt vizitaţi de medici, iar cei care au împlinit 7 ani se internează fără părinţi.
Cristina Rusu a scris că şi-a dus fetiţa la spital pentru că se simţea foarte rău şi era deshidratată. Potrivit femeii, pediatra şi asistenta de gardă au avut "o atitudine execrabilă", fetiţei i-a fost administrată o perfuzie doar la insistenţele mamei, iar în cele trei ore cât se administra perfuzia nimeni nu a venit să vadă fetiţa, "cu toate că tot personalul stătea de poveşti, la suc şi la prăjituri".
Mai mult, Cristina Rusu scrie că a cerut un pahar de plastic ca să-i dea fetiţei apă, deoarece aceasta plângea de sete, însă a a fost refuzată.
Galerie foto
Citeşte şi: Mininisterul Apelor şi Pădurilor, despre manifestaţiile activiştilor Agen Green, pe Transfăgărăşan: Transportul oprit de activişti, legal. Protestele fără o minimă pregătire produc confuzie
Citeşte şi: Ministrul Justiţiei, după motivarea CCR: Ancheta pe OUG 13 nu poate continua pe aspecte de oportunitate a adoptării actului
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate