- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (26.03.2017, 15:22)
- Adriana Mit
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GALERIE FOTO Cereri în căsătorie printre nori, în timpul unui zbor cu aer cald, la Timişoara
Aproximativ 30 de zboruri sunt realizate, în fiecare an, peste judeţul Timiş, cu două baloane cu aer cald deţinute de o firmă din Timişoara. Unii clienţi preferă să-şi ceară iubitele de soţie printre nori, băieţii fiind emoţionaţi înainte de zbor, iar fetele după ce acceptă cererea.
Urmărește
593 afișări
GALERIE FOTOCereri în căsătorie printre nori, în timpul unui zbor cu aer cald, la Timişoara
VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS
Cele două baloane cu aer cald, singurele de altfel din zona de vest a ţării, sunt deţinute de o firmă din Timişoara care se adresează iubitorilor zborurilor de agrement.
Andreea Apetrei, reprezentant al companiei, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în fiecare an sunt realizate aproximativ 30 de zboruri cu balonul cu aer. Capacitatea nacelei este de patru pasageri, iar zborurile cu balonul se fac doar deasupra satelor din judeţul Timiş, nu şi deasupra Timişoarei. Asta pentru că aterizarea depinde de direcţia vântului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
“Zborurile cu balonul cu aer cald se pot efectua dimineaţa la răsărit sau seara la apus, în funcţie de dorinţa fiecărui pasager, şi costă 100 de euro, plus TVA, de persoană. Zborurile cu balonul nu se fac peste Timişoara, fiind interzise astfel de zboruri. De obicei, decolarea se face între localităţile Şandra şi Biled, balonul fiind un aparat nedirijabil, aterizarea depinde de direcţia vântului din ziua respectivă. Se pot face zboruri cu balonul în orice anotimp. Suntem condiţionaţi doar de prognoza meteo, trebuie să fie cer senin, să nu plouă, să nu fie instabilitate atmosferică şi vântul să fie între anumiţi parametri”, a spus Andreea Apetrei.
Potrivit reprezentantului firmei care organizează zboruri de agrement, majoritatea clienţilor sunt turişti străini care vin să viziteze Timişoara, dar şi tineri care doresc să-şi ceară iubitele de soţie printre nori.
“Sunt persoane străine care vin în vizită în Timişoara şi vor altceva, mai sunt tinerii însurăţei care primesc ca şi cadou de nuntă un astfel de zbor sau îşi fac singuri un astfel de cadou. Mai sunt şi persoanele care vor o cerere în căsătorie ieşită din comun, altceva decât o masă la un restaurant sau o plimbare în parc. Avem cam cinci, şase cereri în căsătorie pe an în balon. Băieţii sunt foarte emoţionaţi înainte de zbor, până zice domnişoara <da>, iar fetele sunt emoţionate după ce acceptă”, a afirmat Andreea Apetrei.
Balonul cu aer cald zboară la o înălţime de aproximativ 300 de metri, pentru ca pasagerii să poată admira peisajul. După aterizare, are loc şi o ceremonie de “botez” inedită, astfel că fiecare pasager devine "conte" sau "contesă".
“După aterizare, pasagerii servesc câte un pahar cu şampanie şi primesc o diplomă prin care sunt ridicaţi la rangul de nobili ai localităţii unde aterizează. Nu sunt două zboruri care să aibă aterizarea în acelaşi loc, şi atunci sunt conte şi contesă de Şag, de Şandra, de Becicherecu (n.r. localităţi din judeţul Timiş), depinde unde se aterizează”, afirmă Andreea Apetrei.
Firma din Timişoara oferă şi zboruri de agrement cu avionul. Un zbor cu aeronava Cessna 172, care are o capacitate de trei locuri, plus un pilot, deasupra Timişoarei costă 30 de euro de persoană, durata unui zbor fiind de minim o jumătate de oră.
Galerie foto
Citeşte şi: Nouă şoferi care conduceau cu viteze peste limita legală, prinşi pe autostradă, unul dintre aceştia avea 213 km/h
Citeşte şi: MAI: Numărul cetăţenilor străini prinşi în momentul trecerii ilegale a frontierei a crescut cu 44%
Citeşte şi: GALERIE FOTO, VIDEO Spectacol de jonglerie cu foc în centrul Timişoarei, de Ora Pământului
Citeşte şi: FOTO VIDEO Ora Pământului, sărbătorită la Bistriţa cu lampioane, acrobaţii şi cu biciclete care dau lumină
Citeşte şi: FOTO VIDEO Ora Pământului, sărbătorită la Bistriţa cu lampioane, acrobaţii şi cu biciclete care dau lumină
Citeşte şi: VIDEO Paradă MOTO în centrul Iaşului: Deschideţi ochii, uitaţi-vă în oglinzi şi daţi prioritate
Citeşte şi: GALERIE FOTO Circa 10.000 de persoane aşteptate la ”Sărbătoarea Mierii” de la Blaj, cel mai mare târg apicol
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:10
-
astăzi, 11:01
WhatsApp introduce o funcţie de transcriere a mesajelor vocale