GALERIE FOTO Instalaţie urbană uriaşă din aţă şi cuie bătute în lemn, într-un parc din Timişoara

Douăzeci de tineri au folosit zece kilometri de aţă colorată şi peste 1.500 de cuie pentru a realiza una dintre cele mai mari instalaţii urbane de "string art" din România, amplasată într-un parc din centrul Timişoarei cu scopul revitalizării lui.

Urmărește
338 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Instalaţie urbană uriaşă din aţă şi cuie bătute în lemn, într-un parc din Timişoara

GALERIE FOTO Instalaţie urbană uriaşă din aţă şi cuie bătute în lemn, într-un parc din Timişoara

Instalaţia urbană de “string art”, adică tehnica prin care artiştii creează opere folosind aţe şi cuie bătute în lemn, a fost realizată în Parcul Castelului din Timişoara, aflat în centrul oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iniţiativa aparţine unui număr de 20 de tineri, printre care şi studenţi de la Facultatea de Arhitectură din Timişoara, care s-au gândit că, în acest mod, parcul va prinde viaţă şi culoare.

“La realizarea şi montarea ansamblului- Labirintul din Castel- au lucrat peste 20 de tineri, s-au folosit zece kilometri de aţă colorată, aproape doi metri cubi de lemn şi peste 1.500 de cuie. Dimensiunile instalaţiei o fac să fie în topul celor mai mari instalaţii de string art din România: structura măsoară 25 de metri pătraţi, iar înălţimea atinge, în cel mai înalt punct, şase metri”, se arată într-un comunicat de presă.

Instalaţia din aţă şi cuie “Labirintul din Castel” este primul pas al iniţiativei “Animă-un parc!”, prin care, sub egida programului Timişoara-Capitala Tineretului din România, se doreşte revitalizarea mai multor spaţii urbane din oraş.

Timişoara este Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici