- Home
- Social
- PLOIEŞTI, (02.02.2017, 10:37)
- Laura Petrescu
Video GALERIE FOTO Post de Poliţie cu pereţi scorojiţi şi fără apă în Prahova. Poliţiştii sunt şi fochişti şi merg la toalete afară
Poliţia din Gherghiţa, judeţul Prahova, este adăpostită de o clădire veche, cu pereţi scorojiţi, neracordată la apă. Poliţiştii se încălzesc cu focul pe care-l pun ei în sobă, iar apa pentru igienă o cer de la localnici. Locuinţa de serviciu despre care IPJ spune că e locuibilă are pereţii fisuraţi.
Urmărește
879 afișări
VEZI GALERIA FOTO MAI JOS
Cu toalete în curte, fără femeie de serviciu, cu sobe cu lemne şi pereţi fisuraţi - acestea sunt condiţiile în care îşi desfăşoară, în 2017, activitatea poliţiştii de la postul din comuna Gherghiţa, judeţul Prahova.
Comuna Gherghiţa se află la aproximativ 35 de kilometri de Ploieşti. Însă, odată ajunşi în localitate, timpul parcă a stat în loc. Singurele clădiri care ies în evidenţă sunt cele construite sau reabilitate recent de Primărie. Restul imobilelor arată ca acum zeci de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Printre clădirile peste care timpul şi-a pus amprenta se numără şi cea în care funcţionează Postul de Poliţie din Gherghiţa. Şi poate condiţiile de aici nu ar fi fost ştiute de nimeni dacă un poliţist, angajat în octombrie anul trecut, nu ar fi avut curajul să vorbească.
Poliţiştul a fost încadrat din sursă externă şi, după stagiul de pregătire, şi-a început activitatea în luna ianuarie la Postul de Poliţie din Gherghiţa. A făcut cerere să-i fie decontat transportul, iar o comisie din cadrul IPJ Prahova, potrivit unor surse din Poliţie, a decis că poliţistul poate locui în locuinţa de serviciu aflată chiar în clădirea în care funcţionează şi Postul de Poliţie. Însă aici sobele nu pot fi folosite, interiorul nu este igienizat, iar pereţii sunt fisuraţi.
Adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Ploieşti, Florian Vlădan, a decis să fie făcută o anchetă disciplinară pentru a vedea de ce comisia din IPJ Prahova a spus că se poate locui în locuinţa de serviciu.
"Condiţiile din cadrul postului efectiv de Poliţie sunt decente, optime pentru a-şi desfăşura activitatea. Sunt dotaţi cu autoturism de serviciu, staţie, toată tehnica necesară. În ceea ce priveşte locuinţa de intervenţie este o locuinţă pentru care noi nu am mai primit de la niciun lucrător solicitare să locuiască în aceasta şi este cuprinsă în planul de reabilitare pentru anul 2017. Ca şi post de Poliţie este în stadiu optim ca să-şi desfăşoare activitatea. Lucrătorii se încălzesc la sobă, nu sunt racordaţi la apă curentă, dar nimeni din comună nu este racordat, la gaze de asemenea, toaleta este gen latrină, în condiţii de sat”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Florian Vlădan.
Locuinţa de serviciu a fost folosită până acum cinci ani de Iulica Buduroi, până când soţul ei, poliţist, s-a pensionat.
"Nu este gaz, apă curentă nu, încălzirea se face cu lemne, toaletele sunt afară, în curte. Nu au femeie de serviciu, au avut. Clădirea e veche. Din 1977 funcţionează acolo acest post de Poliţie, a funcţionat împreună cu dispensarul veterinar. Clădirea consider că are nevoie de reabilitare, de cinci ani nu mai locuiesc, dar cred că are nevoie de reabilitare. Sunt fisuri”, a afirmat Iulica Buduroi.
Trei agenţi de poliţie, un şef de post şi doi ajutori de şef de post sunt nevoiţi să se gospodărească aşa cum pot. După cum povesteşte unul dintre ei, în curte sunt două toalete, iar apa o cumpără de la magazinul din apropiere.
"Le mai duce fata de la colţ apă. Am văzut-o cum vine cu bidonul cu apă. Le făcea în trecut şi curat. Dar acum nu mai face”, a povestit o bătrână care locuieşte în apropiere.
Autorităţile locale spun că nu pot interveni.
"Clădirea nu este a noastră, aparţine Ministerului de Interne. Din cauza statutului nu putem să ne implicăm", a declarat Marian Pricopie, viceprimarul din Gherghiţa.
Potrivit localnicilor, aici ar fi existat o pompă de apă, dar a fost dezafectată, aşa că oamenii legii se descurcă, dacă le este sete, cum pot, pentru că de spălat nici nu mai poate fi vorba.
Florian Vlădan, adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Ploieşti, a declarat că aceasă clădire va fi reabilitată anul acesta.
De altfel, liderii sindicali ai sindicatului Diamantul au trimis o scrisoare către IJP Prahova şi MAI prin care atrăgeau atenţia că “ în comuna Gherghiţa, judeţul Prahova, este amplasat un post de poliţie”.
Clădirea nu este racordată la nici o sursă de apă (nici măcar fântână/puţ), poliţiştii fiind nevoiţi să solicite apă potabilă respectiv pentru igiena proprie şi a spaţiilor de muncă de la localnici. Clădirea este deosebit de veche, neîntreţinută şi aflată într-o stare de degradare avansată”.
Galerie foto
Citeşte şi: Peste 60 de persoane, duse la audieri şi 79 de persoane reţinute după incidentele de la protestul din Piaţa Victoriei
Citeşte şi: Augustin Lazăr, procurorul general al României, despre ordonanţa Guvernului : Există un dosar pe rolul DNA care are o anumită legătură/ Despre incidente: Noi am fost informaţi de MAI de riscul producerii unor probleme
Citeşte şi: SRI: Datele obţinute exclusiv despre galeriile cluburilor sportive au fost transmise IGPR, Jandarmeriei şi Serviciului de Pază şi Protecţie
Citeşte şi: VIDEO Doi jandarmi şi doi protestatari răniţi în incidentele din faţa Guvernului. Douăzeci de persoane au fost reţinute, după ce mai mulţi ultraşi au aruncat petarde şi fumigene,iar jandarmi au ripostat cu gaze lacrimogene
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:50
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1074. Preşedintele Lituaniei cere implicarea Ucrainei în negocierile de pace şi o apărare regională mai puternică / Trump sugerează că el şi Putin ar putea face paşi „semnificativi” pentru a opri războiul din Ucraina
-
ieri, 22:34
Cel mai bogat om din India îşi propune să construiască cel mai mare centru de date din lume