- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (05.05.2017, 06:20)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GALERIE FOTO Studenţii Facultăţii de Psihologie din Cluj-Napoca pot să îşi aducă pisicile şi câinii la cursuri
Studenţii Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca pot să îşi aducă animalele de companie, câinii şi pisicile, la cursuri şi învaţă, astfel, să înţeleagă mai bine şi să descifreze comportamentul acestora.
Urmărește
2663 afișări
GALERIE FOTO Studenţii Facultăţii de Psihologie din Cluj-Napoca pot să îşi aducă pisicile şi câinii la cursuri
VEZI MAI JOS GALERIA FOTO
Conferenţiarul universitar Alina Rusu, de la Departamentul de Psihopedagogie Specială al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul UBB a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că studenţii, prin faptul că îşi aduc propriile animale, nu mai sunt stresaţi că acestea îi aşteaptă acasă şi sunt mai atenţi la curs.
„Cursurile la care studenţii pot să îşi aducă animalele de companie, fie că vorbim de câini sau pisici, este cel de Psihologie Animală pentru cei de anul întâi, de Terapie Asistată de Animale pentru persoanele cu nevoi speciale de la masteratul de Consiliere şi Asistenţă Psihopedagogică şi un curs post-universitar. Studenţii sunt foarte atenţi, nimeni nu se plictiseşte şi nu simţi că ai fi deranjat într-un anumit fel. Animalele, conform studiilor, contribuie la creşterea atenţiei lor executive şi la o stare de bine. Aducându-şi propriile animale, studenţii nici nu sunt stresaţi că acasă îi aşteaptă cineva, că animalele lor ar putea avea anxietate de separare, iar astfel învăţăm împreună să înţelegem mai bine şi să descifrăm comportamentul animal. Se creează o legătură mai strânsă între ei iar, pe lângă aceasta, animalele de companie beneficiază de socializare, de sensibilizare la expunere cu alte animale şi alte persoane străine”, a spus Rusu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Potrivit acesteia, prezenţa animalelor de companie la cursuri a dus la o creştere a implicării studenţilor în procesul educaţional.
„Am putut să văd la studenţii de la acest curs că în materialele de evaluare la examenul de psihologie animală sunt mult mai participativi, mai implicaţi. Au de făcut un proiect, de observare a animalului timp de o zi, iar toate proiectele sunt de punctaj maxim. Am observat că a crescut foarte mult numărul studenţilor care optează pentru acest curs, care este o disciplină opţională. La curs participă de la 50 până la 150-200 de studenţi, şi nu doar de la Facultatea de Psihologie, ci şi de la facultăţile de Istorie – Filozofie sau Fizică ale UBB, dar şi de la Facultatea de Medicină Veterinară a USAMV”, a menţionat Rusu.
Profesorul a subliniat că beneficiile prezenţei animalelor la cursuri se constată şi la nivelul personalului administrativ al facultăţii, în condiţiile în care angajaţi ai instituţiei vin să interacţioneze cu câinii şi pisicile aduse de studenţi.
„Cred că la nivelul conducerii UBB s-a conştientizat faptul că acest curs şi faptul că la Cluj se promovează foarte mult şcoala de terapie asistată de animale este un beneficiu pentru asigurarea unui climat educaţional pozitiv şi atractiv”, a mai afirmat cadrul universitar al UBB.
Miruna este studentă în anul I la Psihologie şi a venit la cursul de Psihologie Animală însoţită de căţeluşa sa Maia, un mops de 5 luni.
„Vin cu ea împreună şi sunt mai liniştită când e cu mine pentru că nu trebuie să stea singură acasă până vin de la facultate. A învăţat foarte mult să interacţioneze cu alţi căţei de aici. E liniştită şi cuminte la cursuri, o singură dată a lătrat când era proiectat un filmuleţ cu căţei care lătrau. Ne ajută faptul că sunt mai mulţi căţei la curs că vedem cum interacţionează, le vedem comportamentul, e mult mai uşor să vezi din practică decât din poze ce înseamnă trăirile pentru fiecare animal de companie. Prezenţa acestora creează un loc de învăţare mai liniştit, e mai plăcut, e altfel”, a spus studenta.
Psihologul Ana Maria Băsceanu i-a adus la cursul de la Facultatea de Psihologie pe motănelul Tomi, de aproape 2 ani şi care a fost găsit pe stradă, şi pe căţelul Loki, un cocker în vârstă de 14 ani, ambii fiind folosiţi la Terapia Asistată de Animale.
„La curs, Tomi interacţionează cu studenţii, stă la mângâiat, îi ajută pe studenţi să se simtă mai relaxaţi şi mai atenţi. Vine pe bănci, sare pe catedră, se mai joacă cu căţeii. Loki are experienţă în lucrul cu copiii cu autism şi a avut rezultate foarte bune”, a spus aceasta.
La cursul de Psihologie Animală pentru studenţii de anul întâi a participat şi instructorul canin Iulia Lazăr cu căţeluşa Bailey, care a ţinut o parte din curs ca invitat expert.
Galerie foto
Citeşte şi: GALERIE FOTO Taz şi Hercule, câinii poliţişti care au ajutat la prinderea infractorilor, sunt scoşi la licitaţie
Citeşte şi: Câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului, dar până şi ei trec prin momente mai...delicate - VIDEO
Citeşte şi: Ce visează, de fapt, câinii. Afirmaţia unui expert de la Harvard răstoarnă tot ce se credea până acum, iar stăpânii sunt cei mai fericiţi - FOTO
Citeşte şi: Avionul privat al lui Charlie Sheen a fost percheziţionat de către vameşi şi câini antidrog, pe un aeroport din SUA
Citeşte şi: GALERIE FOTO Cei mai frumoşi 1.300 de câini, la o expoziţie internaţională de selecţie şi frumuseţe, la Bistriţa
Citeşte şi: VIDEO Imagini extrem de amuzante. Cum "îşi dresează" două pisici stăpânul să le aducă de mâncare
Citeşte şi: Nici cei mai mari iubitori de pisici nu se aşteptau la asta. Ideea cu care o companie vrea să revoluţioneze industria parfumurilor
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe