VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS
În Cartierul Vest sau Mitică Apostol din Ploieşti timpul parcă s-a oprit în loc. Localnicii povestesc că, deşi au buletin de Ploieşti, municipiu reşedinţă de judeţ, trăiesc mai rău ca la ţară.
Oamenii sunt nemulţumiţi şi spun că au fost uitaţi de autorităţi, afirmând că de ani de zile aşteaptă să trăiască precum ceilalţi ploieşteni, şi anume cu apă curentă sau canalizare.
De asemenea, oamenii se plâng de străzile neasfaltate. La fiecare ploaie, noroiul format pe străzi îi determină să ia încălţăminte de rezervă pe care o schimbă atunci când ajung în DN1 A, locul unde se află staţia de autobuz. Cartierul este despărţit de Drumul Naţional 1 de oraşul de care aparţine.
”Greu. Nu avem apă. Noi avem apă la motor. Cu hridrofor, cu motor, tragem la baie, la bucătărie unde avem nevoie. Cu utilităţile e greu. Apa şi canalizarea. Străzile, când plouă, e prăpăd. E noroi” a declarat, MEDIAFAX, Violeta Vasile, loalnică.
”Nu avem apă. Luăm de la motor, la pompă. Nici canalizare nu avem. Suntem din Ploieşti, dar nu avem, dacă nu ne-a făcut”, a spus şi Rodica Ilie.
Localnicii se plâng de faptul că, în cazul în care au nevoie de medic, trebuie să meargă la Ploieşti, întrucât în cartier cabinetul medical nu funcţionează. Ca să ajungă la medic, au nevoie de rovinietă, întrucât trebuie să treacă pe Centura de Vest a Ploieştiului, respectiv DN1, care străbate cartierul.
Mai mult, oamenii afirmă că domeniul public nu este curăţat de nimeni, existând zone unde iarba este plină de resturi aruncate la voia întâmplării.
Până anul trecut, oamenii nu aveau nici gaze, iar cei care şi-au permis, şi-au făcut singuri reţea de apă.
“Gaze s-au băgat anul trecut. Acum să sperăm că va începe apa şi canalizarea. Proiectul e făcut din 2012. Suntem şase case care am făcut pe banii noştri extinderea de apă. Cartierul nu e dat în administrarea SGU (Serviciul Gospodărire Urbană n.r.) sau Rosal cu curăţenia. Autobuze sunt unul pe oră, nu avem o trecere de pietoni ca să traversăm. Acum sperăm să dea drumul la cabinetul medical. La medic, mergem fiecare cum putem. Tot Ploieşti suntem şi noi. Ca să ajungem ne trebuie rovinietă”, a declarat şi Vasile Grigorescu.
În cartierul Mitică Apostol nu există piaţă, însă oamenii se gospodăresc aşa cum pot, iar unii şi-au pus răsaduri în gospodării. Alţii străbat kilometri buni până la prima piaţă din Ploieşti.
Autorităţile susţin că acest cartier va beneficia până în 2018 şi de apă şi de canalizare.
”Ca şi cartier este prins în partea de studiu de fezabilitate. Şi ca şi finanţare a lucrării am încercat inclusiv varianta Programului Naţional de Dezvoltare Locală, pentru că pe acest program prioritare sunt canalizările şi, în acelaşi timp, am prezăvut sumele şi pentru finanţarea de la o bancă. Acolo a mai rămas puţin de realizat pe partea de gaze, apa este pe bază de foraj. Când se va face partea de canalizare se va face şi partea de apă. Şi apoi, asfaltarea. Cel puţin pe partea de canalizare şi aducţiune de apă, noi trebuie să finalizăm lucrările până în 2018, inclusiv” a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.
Pă atunci, localnicii visează la un mod de viaţă civilizat, la drumuri asfaltate şi fără noroaie, la apă, canalizare şi un cabinet medical.