Potrivit unei statistici publicate după afişarea rezultatelor repartiţiei computerizate, cea mai mare medie de intrare a fost la clasa bilingvă (română – engleză) de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, de 9,18, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La profilul matematică-informatică de la Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” ultima medie de intrare în clasa a IX-a a fost de 8,88, iar la profilul economic de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa ultima medie de admitere a fost de 8.51.
Cu medii mari, de peste 8.00, s-a mai intrat la ştiinţele naturii, clasa în limba română, de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa şi Colegiul Naţional „George Coşbuc”, la profilul matematică-informatică, de la „Liviu Rebreanu”, la ştiinţe sociale de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” şi la filologie de la „Andrei Mureşanu” Bistriţa şi „George Coşbuc” Năsăud.
La polul opus, cu cele mai mici medii s-a intrat la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” din Bistriţa, profil mecanic, unde ultima medie de intrare a fost 3,60. La clasa de agricultură de la Grupul Şcolar Spermezeu ultima medie de intrare a fost 3,62, iar la Liceul „Constantin Romanu Vivu” din Teaca, ultima medie de intrare la clasa de comerţ a fost tot de 3,62.
Dintre candidaţii nerepartizaţi, cea mai mare medie, 7.41, a obţinut-o un elev de etnie maghiară care a absolvit Şcoala Generală Cireşoaia. Fustos Szilard a optat pentru o şcoală din judeţul Cluj.
Restul elevilor care nu au putut fi repartizaţi în această etapă au obţinut medii între 4,30 şi 7,39.