Gândul: Prezentatorul TV Andrei Bădin, urmărit penal în dosarul Duicu

Prezentatorul TV Andrei Bădin este urmărit penal pentru luare de mită în dosarul în care fostul şef al CJ de Mehedinţi, Adrian Duicu, este acuzat că făcea trafic de influenţă de la biroul premierului Victor Ponta, au declarat surse judiciare pentru Gândul.

Urmărește
3388 afișări
Imaginea articolului Gândul: Prezentatorul TV Andrei Bădin, urmărit penal în dosarul Duicu

Prezentatorul TV Andrei Bădin, urmărit penal în dosarul Duicu (Imagine: www.b1tv.ro)

Ajuns în arest preventiv pentru corupţie, Duicu a susţinut în faţa procurorilor DNA că i-ar fi dat bani prezentatorului TV Andrei Bădin pentru a nu face o emisiune despre ministrul mediului Rovana Plumb. Potrivit procedurilor, informaţia este cercetată de procurorii care au început urmărirea penală în acest caz. Reamintim că fostul şef al CJ Mehedinţi este acuzat că făcea trafic de influenţă de la biroul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria.

Sursele citate au declarat că Andrei Bădin are calitatea de suspect în dosar şi ar putea şi el să fie trimis în judecată odată cu Adrian Duicu. După ce a fost arestat preventiv pentru corupţie, baronul PSD a reclamat la DNA că i-ar fi transferat prezentatorului Andrei Bădin suma de 5.000 de lei ce ar fi reprezentat plata pentru ca acesta să nu facă dezvăluiri despre ministrul Rovana Plumb de la PSD. În dosar sunt interceptări în cauză.

Andrei Bădin este prezentator la B1 Tv şi în trecut a activat şi în cadrul Antena 3, televiziune parte a trustului Intact fondat de Dan Voiculescu.

Gândul a încercat să obţină o reacţie din partea prezentatorului Tv. Iniţial Andrei Bădin a spus că este într-o şedintă după care timp de mai multe ore nu a răspuns solicitărilor Gândul. Punctul său de vedere va fi difuzat de Gândul când îl va transmite.

Din informaţiile prezentate până acum de procurori reiese că Adrian Duicu conducea în Mehedinţi o reţea de corupţie integrată. Potrivit DNA, în centrul reţelei se plasează el şi şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Constantin Ponea. Duicu îşi folosea influenţa politică pentru a-l menţine în funcţie pe şeful IPJ, dar şi pentru a-l promova la Bucureşti în structurile centrale.

Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu a făcut trafic de influenţă chiar de la cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu ar fi cerut ca şeful IPJ din judeţ, Constantin Ponea, să fie menţinut şi apoi avansat, iar în schimb poliţistul i-a promis că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii susţin că premierul l-a convocat la Guvern pe însuşi şeful Poliţiei Române pentru a-i satisface doleanţele lui Adrian Duicu.

Ajuns în arest pentru un trafic de influenţă chiar de la Palatul Victoria, fostul şef al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, apare în interceptările din dosarul întocmit de procurori, fiind cel care asigura diverşilor apropiaţi ai PSD „rezolvarea problemelor”. Într-una din interceptări, Duicu i se lăuda lui Ionel Georgescu că problema lui „s-a rezolvat, ce-ai zis tu, ce vrei tu, la Direcţia Anti-Fraudă”. Ca garanţie: „sunt cu premieru’, aici, la masă”.

Adrian Duicu apare în stenogramele depuse la dosarul traficului de influenţă de la Palarul Victoria discutând cu Ionel Georgescu pe care îl asigură că i-a rezolvat o problemă, garantând cu faptul că se află chiar cu premierul Victor Ponta la masă. Ionel Georgescu a fost propus de PSD, în 2009, la conducerea DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne. Numele său se leagă de scandalul care a dus la ieşirea PSD din coaliţia de guvernământ cu PDL din 2009.

Mai precis, Ionel Georgescu era promovat şi susţinut pentru şefia DGIPI de către Cătălin Voicu şi de fostul general Mitică Iliescu. Din dosarul fostului senator PSD Cătălin Voicu ştim că acesta dorea chiar să devină ministrul Internelor. În schimb, la minister au fost numiţi Gabriel Oprea, Dan Nica şi apoi Liviu Dragnea. Premierul Boc a respins propunerea ca Ionel Georgescu să fie numit la şefia DGIPI, acesta fiind şi unul din motivele pentru care PSD a părăsit la acel moment guvernul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici