"O să ne ia câteva luni de zile interpretarea înregistrărilor (…) şi o să urmeze un control amănunţit al trenului de aterizare, în mod special al jambei de faţă", a declarat, sâmbătă seară, într-o conferinţă de presă la Timişoara, Mircea Ciucă.
Potrivit sursei citate, anchetatorii pornesc de la bănuiala că este vorba despre o defecţiune tehnică ce a făcut ca trenul de aterizare faţă să nu se coboare.
"La momentul acesta bănuim că este vorba despre o problemă tehnică. Este evident faptul că jamba de bot nu a mai ieşit. De ce nu a ieşit, urmează să stabilim în timp. Pentru că la ora asta nu putem determina încă motivele", a mai spus Ciucă.
El a declarat că toate avioanele companiei Carpatair sunt verificate periodic, dar că nu poate preciza cu exactitate când a fost făcută ultima verificare tehnică a avionului implicat în incident.
"Ele sunt verificate periodic, nu am, în momentul acesta, date exact când s-a făcut (ultima verificare tehnică – n.r.)", a mai precizat Ciucă.
O aeronavă Carpatair care venea de la Chişinău, cu 47 de pasageri şi patru membri ai echipajului la bord, a aterizat forţat, sâmbătă dimineaţă, la Timişoara, după ce a survolat oraşul timp de o oră şi jumătate, întrucât avea o problemă la trenul de aterizare, pe aeroport fiind declarată stare de urgenţă. Avionul a survolat aeroportul eliberând combustibilul pentru a elimina pericolul producerii unei explozii sau unui incendiu şi a aterizat forţat pe un covor de spumă ignifugă.
Citește și:
Avion Carpat Air implicat într-un incident înainte de aterizare