Gândul: US Secret Service, la vânătoare de hackeri în Râmnicu Vâlcea

„E prea puţin probabil ca Râmnicu Vâlcea să fie capitala a ceva, dar acest oraş obscur e un centru mondial al fraudei prin internet şi cu cărţi de credit” – astfel descrie cotidianul Los Angeles Times capitala judeţului Vâlcea, într-un amplu reportaj din care reiese că americanii trimit constant agenţi în localitate pentru a-i dibui pe cei care le provoacă pagube de milioane USD, informează cotidianul Gândul.

Urmărește
1 afișare

În primul rând, firma cea mai păgubită, organizatorul de licitaţii online eBay Inc. (cu sediul social în San Jose, California) îşi trimite o angajată, numită Albena Spasova, care are inclusiv posibilitatea de a căuta urma hackerilor prin dosarele poliţiei locale. Ea este însoţită de agenţi ai US Secret Service – agenţia cu rol primordial în protecţia preşedintelui SUA şi lupta împotriva falsificărilor de monedă şi a fraudelor. Alături de aceşti agenţi (între care s-a numărat şi Kevin L. Sandlin, angajatul Ambasadei SUA care a produs un accident la jumătatea lunii), România ar fi ţinta şi a FBI-ului, şi a Centrului Naţional pentru Criminalitatea Gulerelor Albe (infracţiuni nonviolente, dar foarte profitabile).

Într-un clasament al acestor două instituţii, ţara noastră ar ocupa locul cinci în topul „naţiunilor-problemă”. În cazul licitaţiilor pe eBay.com fraudate, grupurile transnaţionale de infractori ajung să câştige şi până la 5.000 USD, dacă obiectul licitat a fost o maşină, de pildă. În majoritatea cazurilor, aceste „fraude profesioniste” sunt organizate din România, consideră eBay.com, lucru recunoscut inclusiv de directorul FBI, Robert Mueller, cu prilejul unei vizite la Bucureşti, din noiembrie 2006.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici