Gara Regală Curtea de Argeş va fi restaurată

Compania Naţională de Căi Ferate a anunţat că luni, 28 octombrie 2024, vor începe lucrările de restaurare a Gării Regale Curtea de Argeş.

Urmărește
55 afișări
Imaginea articolului Gara Regală Curtea de Argeş va fi restaurată

Gara Regală Curtea de Argeş va fi restaurată

Conform comunicatului CFR SA, lucrările de „Reparaţii, Reablitare şi Restaurare a clădirii de călători din staţia CF Curtea de Argeş” vor fi făcute în baza contractului de proiectare şi execuţie, încheiat între SRCF Craiova şi Asocierea SC Euras SRL – SC Arhing SRL, dar „şi a contractului de supraveghere lucrări (dirigenţie de şantier), încheiat cu Asocierea SC Ursu Consulting SRL – SC Melpo Expert Consulting SRL”.

Valoarea investiţiei este de 11.017.946,17 lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind din fondurile proprii ale CFR SA.

Lucrările vor avea termen de finalizare de 24 luni, începând cu data menţionată şi vizează: reparaţii şi consolidare a structurii de rezistenţă; restaurare/finisaje componente artistice din lemn, piatră, ceramică, metal; înlocuire elemente degradate la şarpantă şi refacere integrală a învelitoarei din tablă; reparaţii instalaţii electrice, termice şi sanitare; reabilitare a instalaţiei de stingere incendiu (hidranţi interiori şi exteriori, lucrări de suplimentare a rezervei de apă).

„Menţionăm faptul că, lucrările se vor realiza doar cu materiale şi tehnici specifice, compatibile cu cele originale, în baza avizelor emise de Ministerul Culturii, Gara Regală din Curtea de Argeş fiind clădire arhitecturală declarată monument istoric de importanţă naţională şi se regăseşte în Lista Monumentelor Istorice”, se arată, de asemenea, în comunicatul CFR SA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici