Gaza. O femeie însărcinată şi-a pierdut soţul, copiii, piciorul şi copilul nenăscut

  • Dramă cutremurătoare în Gaza, unde o tânără a devenit victima unui atac aerian devastator.
  • Tânăra însărcinată şi-a pierdut soţul, copiii, piciorul şi copilul nenăscut.
Urmărește
312 afișări
Imaginea articolului Gaza. O femeie însărcinată şi-a pierdut soţul, copiii, piciorul şi copilul nenăscut

Foto cu caracter ilustrativ

Dr. Mohammed Abu Mughaisib, coordonator medical adjunct pentru Médecins Sans Frontières (MSF) în Palestina, a cărui activitate acoperă Nablus, Cisiordania, Ierusalim şi Gaza, a povestit, pentru The Guardian, condiţiile în care lucrează.

El a menţionat cazul unei femei în vârstă de aproximativ 20 de ani, adusă la spitalul de campanie al organizaţiei Médecins Sans Frontières (MSF) din oraşul Gaza cu răni grave în urma bombardamentului care i-a distrus casa.

Tânăra era însărcinată în momentul atacului. În urma exploziei, ea şi-a pierdut soţul şi copiii, iar medicii au fost nevoiţi să-i amputeze un picior din cauza rănilor severe. Femeia a pierdut şi copilul nenăscut în urma traumelor suferite.

Legat de rănile cu care are de-a face în fiecare zi, Dr. Mohammed Abu Mughaisib a spus că aproximativ 60% dintre răniţi sunt copii şi femei. Sunt cazuri grave, provocate în principal de explozii.

„De când a început operaţiunea în Rafah, pe 6 mai, nu am primit provizii medicale. Avem camioane care aşteaptă pe partea egipteană a frontierei. Avem camioane în nord care au fost anulate de mai multe ori. Acum tragem un semnal de alarmă: dacă nu ne primim proviziile în câteva săptămâni, s-ar putea să fim nevoiţi să ne reducem activitatea”, a spus medicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici