Mai mult de jumătate dintre firme au activitate în domeniul construcţiilor, dar disponibilizări mai fac şi firme din turismul balnear şi al prelucrării maselor plastice.
Purtătorul de cuvânt al AJOFM Bistriţa-Năsăud, Alina Căpraru, a declarat, joi, că cele şapte firme au anunţat instituţia despre intenţiile lor, dar au cerut confidenţialitate în ceea ce le priveşte.
"Avem contracte de confidenţialitate şi nu putem divulga numele firmelor care fac disponibilizări. Pot confirma însă că mai mult de jumătate sunt din domeniul construcţiilor, iar restul din turism balnear şi mase plastice”, a spus Alina Căpraru.
O dată cu creşterea numărului de disponibilizaţi a scăzut de zece ori şi oferta de locuri de muncă vacante, de la opt sute în perioada de vârf a anului trecut la 77 în prezent.
"Numărul locurilor de muncă vacante este, într-adevăr foarte mic. Nu-mi amintesc să fi avut vreodată atât de puţine job-uri vacante. În prezent sunt 77, dar pot spune că anul trecut am avut chiar şi 800, iar la bursa generală de exemplu au fost peste o mie”, a declarat Căpraru.
Potrivit sursei citate, AJOFM se va pronunţa abia în februarie în privinţa numărului de persoane care au început anul în şomaj. Ultima cifră oficială indică o rată a şomajului de 2,8 la sută în judeţ.