„Nu ne propunem să taxăm carnea şi produsele din carne, brânza şi produsele lactate, pizza şi shaorma. În schimb, ne gândim să luăm în discuţie produsele cu o cantitate foarte mare de grăsimi, dulciurile hiperconcentrate şi băuturile carbogazoase, dar nu apa minerală şi sucurile naturale”, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel.
El a făcut această precizare după ce a fost prezentată o statistică privind creşterea numărului cazurilor de persoane suprapondale şi obeze, încă de la vârste foarte mici, mai ales la grupa 3- 6 ani şi la copiii din învăţământul primar.
De asemenea, a fost prezentată şi o statisică privind mortalitatea cauzată de această maladie la nivel european şi naţional.
Ministerul Sănătăţii organizeză, joi, o dezbatere publică având ca temă proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, respectiv aplicabilitatea taxeri fast-food.
Romalimenta a organizat, luni, o dezbatere privind această taxă.
Reprezentanţii patronatelor au anunţat, atunci, că introducerea taxei fast-food ar putea duce la creşterea, în medie, cu peste 20% a preţului la alimente, dar şi la disponibilizarea a peste 36.000 de salariaţi, respectiv 20% din personalul din industria alimentară.
Ministerul Sănătăţii a respins aceste afirmaţii, susţinând că cifrele avansate de reprezentanţii patronatelor din alimentaţie sunt nerealiste şi nu au bază de calcul.