Potrivit sursei citate, Rodica Aida Popa nu a fost niciodată procuror, ea ocupând un post de judecător la Judecătoria Argeş din 1 septembrie 1989.
Judecătoarea Popa a ajuns ulterior la Judecătoria Sectorului 3, Tribunalul Bucureşti, Curtea de Apel Bucureşti şi în final magistrat la secţia penală a instanţei supreme, mai menţionează purtătorul de cuvânt al instanţei.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele de numire a Liviei Doina Stanciu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), iar a Aidei Popa în funcţia de vicepreşedinte al ICCJ, pentru o perioadă de trei ani.
Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei, Traian Băsescu a mai semnat şi decretul pentru numirea judecătorului Adrian Bordea în funcţia de preşedinte al Secţiei comerciale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe o perioadă de trei ani.
O altă numire semnată de şeful statului este cea a judecătoarei Lavinia Curelea, în funcţia de preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe o perioadă de 3 ani.
Aida Popa, judecător la Secţia penală a ICCJ, a candidat şi pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi, însă Consiliul Superior al Magistraturii a ales-o, în 25 februarie, pe judecătoarea Livia Doina Stanciu, fost procuror.
Preşedintele Traian Băsescu a spus, în cadrul unei discuţii pecare a avut-o la CSM, în luna iulie, că ar dori ca numirile pentru preşedinţia şi vicepreşedinţia instanţei supreme să fie făcute simultan, acesta fiind şi motivul pentru care a amânat emiterea decretului în cazul Liviei Stanciu.
Aida Popa şi Adrian Bordea au fost propuşi joi de CSM pentru funcţia de vicepreşedinte al ICCJ, respectiv pentru aceea de preşedinte al Secţiei Comerciale.