George Bosânceanu rămâne în arest după ce magistraţii i-au respins recursul

Controversatul om de afaceri constănţean George Bosânceanu, arestat pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Constanţa i-a respins recursul.

Urmărește
146 afișări
Imaginea articolului George Bosânceanu rămâne în arest după ce magistraţii i-au respins recursul

George Bosânceanu rămâne în arest după ce magistraţii i-au respins recursul (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Bosânceanu şi cele şase persoane arestate alături de el au atacat de recurs decizia Tribunalului Constanţa, iar Curtea de Apel le-a respins recursul ca nefondat, astfel că George Bosânceanu şi complicii săi rămân în stare de arest preventiv.

Judecătorii Tribunalului Constanţa au emis, la jumătatea săptămânii trecute, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui George Bosânceanu şi a altor şase persoane, cercetaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa, sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

În 3 aprilie, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa, au făcut şapte percheziţii la adrese din Constanţa, Mamaia şi Tuzla, una dintre acestea fiind făcută la locuinţa omului de afaceri George Bosânceanu, într-o acţiune care a vizat destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane şi proxenetism, iar 12 persoane au fost duse pentru audieri la sediul DIICOT Constanţa.

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2011 George Bosânceanu, împreună cu Gheorghe Peneoasu, Marian Roşu, Bogdan Barbu, Georgică Chiciorea, Virgil Helera şi Sevghilim Şaban, toţi din municipiul Constanţa, au obţinut beneficii financiare substanţiale asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către cinci tinere, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, clienţii fiind racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia, prin intermediul unor pliante publicitare. Activitatea grupului se desfăşura de predilecţie în sezonul estival, dar şi în extrasezon, în Hotelul Histria care îi aparţine lui George Bosânceanu.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui George Bosânceanu şi a celorlalte şase persoane şi au solicitat arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 29 de zile, sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism. Cererea s-a judecat la Tribunalul Constanţa, magistraţii emiţând miercuri seară mandatele de arestare preventivă pentru toţi inculpaţii.

De la începtul acestui an, Bosânceanu a mai fost arestat preventiv de două ori, dar de fiecare dată a fost pus în libertate de către magistraţii Curţii de Apel Constanţa, la judecarea recursurilor.

El mai este cercetat într-un alt dosar de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fiind acuzat, printre altele, de instigare la furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Astfel, George Bosânceanu este cercetat, alături de mai multe persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de continuare a executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control, evaziune fiscală, furt cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Conform anchetatorilor, el şi-a extins Hotelul Histria din Mamaia fără a avea autorizaţie, iar apoi, în timpul lucrărilor de demolare a anexelor ridicate ilegal, au fost descoperite branşamente ilegale la reţeaua de electricitate, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fără TVA. De asemenea, Bosânceanu mai este acuzat că prin neînregistrarea în evidenţele fiscale a veniturilor societăţilor sale a prejudiciat statul cu alte peste 500.000 de lei.

La jumătatea lunii februarie, anchetatorii au descins în zece locaţii ale lui Bosânceanu, precum şi ale unor angajaţi sau colaboratori, din municipiul Constanţa din localităţile Tuzla şi Ovidiu. În urma acţiunii au fost descoperite mai multe bărci şi componente pentru acestea, dar şi plasme TV, ATV-uri, mobilier şi alte bunuri, a căror provenienţă nu a putut fi justificată, din cercetări stabilindu-se că acestea au fost sustrase. Conform anchetatorilor, George Bosânceanu îşi punea colaboratorii să comită furturi din incinta mai multor societăţi comerciale din judeţul Constanţa, valoarea prejudiciului fiind de mai multe zeci de mii de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici