George Clooney a intrat în vizorul lui Putin. Organizaţia pe care o conduce vedeta a fost interzisă de Kremlin

În Rusia, Fundaţia Clooney a fost declarată „indezirabilă”.

Urmărește
760 afișări
Imaginea articolului George Clooney a intrat în vizorul lui Putin. Organizaţia pe care o conduce vedeta a fost interzisă de Kremlin

Actorul George Clooney

Procurorii ruşi au anunţat că au desemnat Fundaţia Clooney pentru Justiţie, un grup non-profit din SUA, drept o organizaţie „indezirabilă” pentru că a desfăşurat acţiuni la Hollywood pentru a discredita Moscova.

Asociaţia susţine „falşii patrioţi”

Potrivit Moscovei, Fundaţia „susţine activ falşii patrioţi care au părăsit ţara, membri ai asociaţiilor extremiste interzise şi ai organizaţiilor teroriste, ascunzându-se în spatele ideilor umanitare”, a comunicat Procuratura rusă.

Fundaţia a fost fondată de actorul George Clooney şi de soţia acestuia, avocata pentru drepturile omului Amal Clooney. Eticheta de „indezirabil” a fost aplicată asupra a zeci de grupuri străine.

Pe lângă organizaţiile non-profit, lista cu „nedoriţi” a Rusiei include instituţii de presă, grupuri politice, culturale şi religioase despre care Moscova spune că reprezintă o ameninţare pentru securitatea ţării.

Lovitură pentru Rusia: prim-ministrul indian Modi, aliat al lui Putin, va vizita Ucraina

În timp ce Rusia îşi face noi duşmani, Ucraina caută aliaţi. Premierul indian Narendra Modi va vizita Ucraina pentru prima dată de la începutul războiului în urmă cu doi ani şi jumătate.

Acest lucru a fost anunţat de Ministerul de Externe de la New Delhi, fără a preciza data, în timp ce presa anticipează că va avea loc săptămâna aceasta.

Modi, care a fost luna trecută în Rusia pentru o întâlnire cu amicul Vladimir Putin, se va opri şi în Polonia. India nu s-a alăturat sancţiunilor dictate de Occident împotriva Moscovei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici