George Pruteanu a fost înmormântat, duminică, la Cimitirul Bellu
De asemenea, foarte mulţi oameni obişnuiţi au venit să se reculeagă la sicriul cu trupul neînsufleţit al cunoscutului om de cultură. George Pruteanu a fost înmormântat pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu.
George Pruteanu a murit, joi seară, la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, unde fusese internat în urmă cu două zile, pentru o afecţiune cardiacă.
El a fost depus sâmbătă dimineaţa la Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR), de unde a fost transportat duminică, în jurul orei 13, la Biserica Amzei, pentru o slujbă de pomenire. Ceremonia a fost oficiată de un sobor de trei preoţi.
"George Pruteanu a fost o mare personalitate a culturii române, am colaborat excelent. A fost un om care a lăsat în urmă generaţii întregi de studenţi, care i-au trecut prin mână (…) Un om cu coloană vertebrală, care spunea ce avea de spus, direct. Este, într-adevăr, o mare pierdere. Întreg Senatul României este alături de George Pruteanu", a apreciat Nicolae Văcăroiu, prezent duminică dimineaţa, la MNLR.
Pe de altă parte, după slujba de la Biserica Amzei, Adrian Cristian Papari, prorector al Universităţii "Andrei Şaguna" din Constanţa, a anunţat că Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii va primi denumirea de "George Pruteanu", în memoria cunoscutului om de cultură.
Totodată, Papari i-a decernat lui George Pruteanu Ordinul "Spirtul şagunist", din partea Universităţii "Andrei Şaguna" din Constanţa.
George Pruteanu s-a născut la 15 decembrie 1947, în Bucureşti. A fost profesor universitar, politician, critic literar, colaborator al mai multor publicaţii şi realizator al unor programe despre folosirea corectă a limbii române. Cea mai cunoscută emisiunea a sa a fost "Doar o vorbă săţ-i mai spun", pe care a realizat-o la mai multe posturi de televiziune şi pentru care a şi fost premiat.