George Pruteanu va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu
Până la prânz, în Rotonda MNLR s-au adunat peste 50 de persoane, în mare parte admiratori ai profesorului George Pruteanu şi cadre didactice de la Universitatea Spiru Haret, dar şi politicieni care au adus flori la sicriu şi au aprins lumânări. Chiar dacă mulţi dintre simplii admiratori nu l-au cunoscut niciodată pe fostul senator, aceştia au plâns şi s-au recules la căpătâiul lui.
Cel de-al doilea politician care a prezentat condoleanţe familiei a fost Mihai Ungheanu, de la Partidul Românie Mare. "A fost un om spectaculos, foarte viu, un show-man excepţional, inteligent, cult, pasionat de limba şi literatura română, pe care a apărat-o şi în Senat. A reprezentat o generaţie", a spus Ungheanu, coleg de partid cu George Pruteanu.
După slujba de pomenire ţinută de un sobor de trei preoţi la MNLR, familia a primit condoleanţe şi din partea lui Ion Iliescu. Acesta a adus un buchet de trandafiri albi şi a vorbit timp de câteva minute cu Nina Pruteanu, soţia fostului lingvist.
Ion Iliescu a declarat jurnaliştilor prezenţi că George Pruteanu a fost unul dintre acei oameni care nu pot sta liniştiţi şi a căror nelinişte interioară răbufneşte. "Pruteanu rămâne pentru toţi un intelectual român stimat. Toată lumea îl stima, indiferent de opţiuni şi diferende. A fost unul dintre apărătorii limbii române. Era unul din oamenii care impun respect, nu puteai să nu-l respecţi pentru convingerea cu care îşi apăra părerile", a spus Ion Iliescu, care a adăugat că s-au respectat reciproc, Pruteanu fiind un intelectual care apăra valori şi un om care nu se lega de lucruri mărunte.
, unde fusese internat în urmă cu două zile, pentru o afecţiune cardiacă, după cum a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Mircea Ungureanu.
Fostul senator va fi înmormântat duminică, la ora 13:00, la Cimitirul Bellu.
George Pruteanu s-a născut la 15 decembrie 1947, în Bucureşti. A fost profesor universitar, politician, critic literar, colaborator al mai multor publicaţii şi realizator al unor programe despre folosirea corectă a limbii române. Cea mai cunoscută emisiunea a sa a fost "Doar o vorbă săţ-i mai spun", pe care a realizat-o la mai multe posturi de televiziune şi pentru care a şi fost premiat.