- Home
- Social
- (26.07.2020, 21:02)
- Ramona Cornea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
George Roman, Salvaţi Copiii: ”Şcoala online nu a fost şcoală”. Care este singurul scenariu pentru anul şcolar viitor
- Cel mai potrivit scenariu pentru revenirea elevilor la şcoală din septembrie este unul mixt, care presupune alternarea prezenţei elevilor în spaţiul şcolar în grupuri mici cu lecţiile predate online
- Predarea în mediul online din anul şcolar ce a trecut „nu a fost şcoală“, spun specialiştii
Urmărește
3034 afișări
„Cred că Ministerul Educaţiei ar trebui să înceapă de acum dezbaterile şi pregătirea pe această formă de revenire a copiilor la şcoală, astfel încât şcolile să devină un pic mai autonome, dar în deplin consens cu autorităţile locale.“
Cel mai potrivit scenariu pentru revenirea elevilor la şcoală din septembrie este unul mixt, care presupune alternarea prezenţei elevilor în spaţiul şcolar în grupuri mici cu lecţiile predate online, spune George Roman, Director Advocacy în cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii, subliniind că predarea în mediul online din anul şcolar ce a trecut „nu a fost şcoală“.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
„Aia nu a fost şcoală pentru că depindea de părinte dacă lecţiile primite pe Whatsapp vor fi făcute şi dacă vor fi suplimentate de activităţi organizate de părinte. Dintre cele trei scenarii, ţinând cont şi de evoluţia ascendentă a pandemiei şi de solicitarea expresă a tuturor reprezentanţilor a reprezentanţilor părinţilor, singurul scenariu care se profilează este educaţia mixtă, alternarea prezenţei elevilor în spaţiul şcolar în grupuri mici cu lecţiile predate online“, a declarat George Roman în cadrul unei videoconferinţe. El crede că în şcolile din mediul rural se poate vorbi despre organizarea cursurilor astfel încât copiii să participe în mod normal la şcoală, dar cu respectarea distanţării sociale, a purtării măştilor şi a spălării pe mâini.
„În felul acesta, conducerea şcolilor poate decide, solidar cu Consiliile Locale şi cu primarii, soluţii adaptate pentru ca lecţiile să se desfăşoare cât mai bine pentru copii. Cred că Ministerul Educaţiei ar trebui să înceapă de acum dezbateri, dar şi pregătirea pe această formă de revenire a copiilor la şcoală, astfel încât şcolile să devină un pic mai autonome, dar în deplin consens cu autorităţile locale“, a adăugat George Roman.
Dreptul constituţional al copiilor la educaţie este infinit mai important decât concesiile pe care guvernul le-a acordat adulţilor pentru divertisment, crede reprezentantul Salvaţi Copiii. Mai mult, o problemă nerezolvată şi ignorată de-a lungul anilor a fost infrastructura şcolară.
„Pentru mulţi dintre copii, circa 800.000 – 1 milion de copii, şcolile nu oferă un mediu sigur, curat. Circa şcoli 4.000 de şcoli şi grădiniţe nu au în continuare autorizaţie sanitară de funcţionare“, adaugă Roman.
Şcolile din România au fost închise pe 11 martie, odată cu debutul pandemiei de COVID-19 la nivel local. Cursurile au fost continuate în mediul online până la sfârşitul anului şcolar
Datele unui sondaj realizat de Salvaţi Copiii arată că aproape jumătate dintre copii nu au acces la o tabletă sau la un computer în timpul pandemiei, singurele dispozitive care pot permite o participare reală la lecţiile online.
Raportul „Impactul Covid-19 asupra copiilor din Europa“, realizat de Save the Children International, atrage atenţia asupra consecinţelor fără precedent ale pandemiei asupra bunăstării, educaţiei şi siguranţei copiilor, după ce analizează comparativ situaţia din 11 ţări şi regiuni europene (România, Suedia, Italia, Spania, Olanda, Finlanda, Germania, Norvegia, Albania, Bosnia şi Herţegovina şi Kosovo).
În fiecare dintre aceste ţări, presiunile financiare asupra părinţilor au produs, în perioada martie – iunie, o creştere a riscului de sărăcie în rândul copiilor, cu cel mai ridicat procent înregistrat în România, de 34,6%. Numărul estimat de copii aflaţi în risc de sărăcie este de 1,3 milioane.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: VIDEO Fermă din Germania unde lucrează un număr impresionant de români, pusă în carantină
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe