Liderul Sindicatului Liber din BCR, Ciprian Ionescu, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că în urma întâlnirii avute cu administraţia, aceasta nu a venit cu o ofertă concretă şi a spus că "este posibil" să prezinte una în cursul zilei de marţi.
Liderul sindical spune că salariaţii BCR au cerut o majorare de trei la sută pe 2009, respectiv doi la sută pentru toţi angajaţii Băncii şi unu la sută numai pentru cei care se află într-o situaţie de inechitate salarială. "Conducerea BCR ne-a oferit o majorare zero pe 2009 şi, mai mult decât atât, vrea să modifice unele drepturi din contractul colectiv de muncă, drepturi pe care noi le-am câştigat, iar ei vor ca aceste drepturi să depindă de un indicator al băncii, indicator care se atinge foarte greu", a declarat liderul sindical.
Potrivit lui Ciprian Ionescu, vechiul contract colectiv prevederea indexarea salariilor cu 50 la sută în funcţie de inflaţie, o primă de vacanţă şi stimulente de Crăciun, fiecare echivalent cu un salariu, iar conducerea băncii intenţionează să nu mai ofere aceste drepturi şi în 2009.
Reprezentanţii Băncii Comerciale Române (BCR) au cerut Tribunalului Bucureşti (TB) să judece mai devreme contestaţia faţă de hotărârea angajaţilor de a intra, miercuri, în grevă generală, instanţa urmând să decidă, marţi, asupra solicitării băncii.
Contestaţia reprezentanţilor băncii faţă de decizia Federaţiei Sindicatelor Independente (FSI) din BCR de a intra în grevă generală a fost depusă, luni, la Tribunalul Bucureşti.
Iniţial, prin sistemul aleatoriu de repartizare a dosarelor s-a fixat primul termen de judecată a acestei contestaţii pentru 15 ianuarie. BCR a cerut însă instanţei să judece litigiul cu angajaţii mai devreme, Tribunalul Bucureşti urmând să ia, marţi, în discuţie cererea de preschimbare a termenului din 15 ianuarie.
Salariaţii Băncii Comerciale Române (BCR), cea mai mare din România după valoarea activelor, vor intra, miercuri, în grevă generală, acţiune determinată în principal de revendicări de natură salarială.
Citeşte şi: