- Home
- Social
- BUCURESTI, (17.11.2015, 20:41)
- Alina Oprea
Gerea: Contractul dintre ELCEN şi Romgaz, semnat. Bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură la iarnă
Contractul dintre ELCEN şi Romgaz a fost semnat, a anunţat marţi ministrul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, care a dat din nou asigurări că bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură în această iarnă.
Urmărește
742 afișări
Gerea: Contractul dintre ELCEN şi Romgaz, semnat. Bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură la iarnă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Producătorul de gaze Romgaz ameninţa in octombrie că, din 16 noiembrie, va sista furnizările dacă producătorul de energie termică ELCEN nu va prezenta un program ferm de stingere a datoriilor restante. Consiliul de Administraţie al Romgaz a aprobat în urmă cu o lună prelungirea până pe 15 noiembrie a contractului de furnizare gaze naturale încheiat cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN).
"Atâta timp cât există dorinţă de a face şi nu de a distruge se găsesc soluţi. În acest moment, putem spune că lucrurile sunt în principiu rezolvate şi, practic, pentru o bună perioadă de timp de acum înainte Bucureştiul va avea apă caldă şi căldură şi în această iarnă şi numai un accident, Doamne fereşte, sau voinţa personală a cuiva poate împiedica acest lucru. Deci Bucureştiul, aşa cum am spus de atâtea ori, va avea apă caldă în iarna 2015-2016, odată cu semnarea contractului dintre ELCEN şi Romgaz, odată cu hotărârea Consiliului General pentru obţinerea creditului de trezorerie aprobat de Guvern", a declarat Gerea, la conferinţa de bilanţ de mandat.
În opinia sa, eşalonarea datoriilor RADET către ELCEN ar fi o soluţie doar pentru o perioadă scurtă de timp, iar măsura ideală al fi înfiinţarea unui agent economic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
După un an şi două luni, marinarul român răpit de rebelii Houthi în Yemen a fost eliberat
-
Kelemen Hunor dezvăluie cum a ajuns Crin Antonescu pe lista scurtă pentru prezidenţiale
-
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
"Rămâne însă problema de fond care este perpetuată de prea multă vreme şi care are nevoie de o abordare nouă. Din punctul meu de vedere, poate că o eşalonare ar putea calma lucrurile pentru o perioadă scurtă de timp. Din punctul meu de vedere, trebuie resetat totul, pornit de la zero, cu o nouă entitate care să se ocupe de distribuţia agentului termic în Bucureşti", a precizat Gerea.
Altfel, acesta a vorbit şi de problemele din administraţie, iar cea mai grea, consideră el, este luarea deciziilor.
"Ştiţi ce e mai greu de luat şi de făcut în general în administraţie? Să iei decizii. Decizia în ţara asta este extrem de greu de luat. Foarte puţini sunt dispuşi să-şi asume responsabilităţi. Şi ca să ajungi la decizie, trebuie să te plimbi, nu glumă", a menţionat Andrei Gerea.
Legat de noul guvern de tehnocraţi, acesta crede că noul Executiv ar putea rata ţinte importante din cauză că sunt miniştri care vin în administraţia publică din mediul privat, iar şocul ar fi prea mare.
"La modul cel mai serios, îmi este teamă de faptul că ţinte importante pentru România vor fi pierdute în această perioadă pentru că, în mod evident, nu există o coerenţă şi, din păcate, şocul pe care îl vor avea oameni veniţi din lumea privată în administraţia publică va fi uriaş. Şi vă garantez treaba asta. Ştiu nenumăraţi oameni veniţi din privat care au avut probleme foarte mari de adaptare cu administraţia, cu birocraţia. Nu cred că se vor adapta mai devreme de jumătate de an. Eu mi-aş dori să ducă mandatul la capăt, pentru că România are nevoie de o minimă stabilitate (...) Cine răspunde în cazul unui eşec al viitorului guvern? Nu este nimeni, nu văd pe nimeni care să-şi asume răspunderea dacă viitorul guvern va da greş", a spus Andrei Gerea.
În ceea ce priveşte ţintele de care a menţionat, Gerea a spus că se referă la zona unde există proceduri de infringement, partea de operaţiuni offshore, ţinta pentru proiectele de interes comun, continuarea restructurării la companiile de stat.
La rândul său, prezent la eveniment, secretarul de stat Bogdan Badea a spus că Romania are câteva investiţii recente în capacităţi de producţie din surse regenerabile, însă centralele vechi existente vor trebui înlocuite.
"Ne bazăm pe utilităţi puse în funcţiune de ceva vreme, dar dacă nu vom începe să dublăm investiţiile în zona de producţie, distribuţie, transport, ne vom trezi într-o situaţie extrem de complicată, când actualele capacităţi de producţie îşi vor atinge cât de curând limita de vârstă şi trebuie înlocuite", a spus Badea.
Citește pe alephnews.ro: Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în 100 de zile. Cum este afectată România de înghețarea liniei frontului
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Bucureştenii nu rămân fără căldură. Primăria Capitalei va împrumuta 248 de milioane de lei pentru RADET
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe