Germanul condamnat la moarte în Belarus şi apoi graţiat este investigat la el acasă

Rico Krieger, cetăţeanul german condamnat la moarte în Belarus pentru presupuse acţiuni de terorism, ulterior graţiat şi transferat în Germania la începutul lunii august, în cadrul programului de schimb de prizonieri dintre Rusia şi Occident, este acum investigat în Germania.

Urmărește
1209 afișări
Imaginea articolului Germanul condamnat la moarte în Belarus şi apoi graţiat este investigat la el acasă

Germanul condamnat la moarte în Belarus şi apoi graţiat este investigat la el acasă

Biroul Procurorului General Federal (GBA), potrivit surselor Welt, îl investighează pe tânărul de 30 de ani. Acuzaţia este încercarea de a provoca o detonare folosind explozibili, pedepsită în temeiul articolul 308 din Codul penal german.

Această acuzaţie fusese formulată împotriva lui Krieger şi în Belarus. Potrivit informaţiilor din Welt, Comitetul Belarusului pentru Securitatea Statului a contactat autorităţile germane pe 27 noiembrie 2023 cu o cerere de asistenţă juridică.

Parchetul Federal suspectează că germanul a cerut să intre în „Regimentul Kastus Kalinouski” din Ucraina. Gruparea de voluntari din Belarus sprijină Kievul în lupta împotriva invadatorilor ruşi.

Cu toate acestea, nu rguparea a răspuns ofertei sale, ci serviciul de informaţii interne al Ucrainei - SBU. Aşa a spus Krieger în Belarus, adăugând că serviciile ucrainene i-au cerut să meargă la Minsk, unde vor avea loc pregătiri pentru operaţiunea de război.

Când a ajuns în Belarus, SBU i-a cerut să fotografieze vehicule militare şi o rampă de încărcare. Apoi, a fost trimis într-o zonă împădurită pentru a-şi lua un rucsac şi a-l aşeza pe şinele de cale ferată.

Germanul a finalizat misiunea, dar a fost arestat în noaptea următoare. Într-un interviu pentru Welt am Sonntag, Krieger a confirmat aceste informaţii.

Germanul a explicat apoi că a recunoscut acuzaţiile din Belarus: „Mi s-a spus: singura şansă de a-ţi salva viaţa este dacă faci exact ceea ce îţi spunem noi. Aşa că am mărturisit totul". Cu toate acestea, Krieger a subliniat că nu a provocat nicio explozie şi că este nevinovat. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici