- Home
- Social
- PLOIEŞTI, (14.11.2011, 16:27)
- Daciana Ilie ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ghenosu, condamnat la nouă ani de închisoare pentru şantaj şi infracţiuni informatice
Florin Ghinea, cunoscut drept Ghenosu, a fost condamnat luni la nouă ani de închisoare de magistraţii Tribunalului Prahova, pentru şantaj şi infracţiuni informatice cu carduri bancare, în acelaşi proces primind pedepse alţi membri ai grupului infracţional condus de Ghenosu.
Urmărește
420 afișări
Ghenosu, condamnat la nouă ani de închisoare pentru şantaj şi infracţiuni informatice (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)
Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Prahova, Florin Ghinea (fost Pârjol) a primit nouă ani de închisoare, iar alţi membri ai grupului infracţional condus de acesta au primit pedepse cuprinse între cinci şi şapte ani de detenţie, toţi fiind acuzaţi de şantaj şi infracţiuni informatice, respectiv clonare de carduri bancare şi retragere de sume de bani cu ajutorul acestor carduri.
Decizia Tribunalului Prahova poate fi atacată cu recurs, acesta urmând să fie judecat la Curtea de Apel Ploieşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Florin Ghinea şi alte 14 persoane au fost trimise în judecată în acest dosar, pentru acuzaţii de şantaj şi clonare de carduri.
În 2009, în acest dosar, Florin Ghinea a fost pus în libertate de către judecătorul prahovean Dumitru Rebegea, magistratul fiind apoi trimis în judecată pentru luare de mită şi favorizarea infractorului. După declanşarea procedurii împotriva lui Rebegea, Tribunalul Prahova l-a arestat din nou pe Ghenosu, el fiind în prezent încarcerat în Penitenciarul Rahova.
Pentru una dintre cele 14 persoane trimise în judecată alături de Ghenosu, Tribunalul Prahova dispus suspendarea executării pedepsei în condiţiile în care bărbatul se afla la prima încălcare a legii penale.
Ghinea a mai fost condamnat la închisoare în septembrie 2010 în două dosare. Astfel, Judecătoria Tâgovişte l-a condamnat la un an închisoare pentru loviri şi alte violenţe şi la patru ani pentru tulburarea liniştii publice, pedepse care s-au contopit cu o alta, dată de o instanţă din Nice (Franţa), şi stabilind astfel executarea a şapte ani de detenţie de către acuzat.
Florin Ghinea a fost condamnat în anul 2003, în Franţa, la şapte ani de închisoare. În aprilie 2007, Florin Ghinea a fost predat autorităţilor din România, unde pe numele său exista un mandat de arestare pentru trafic de persoane, fiind pus în libertate de Tribunalul Dâmboviţa, înainte de termen.
Ghenosu a fost arestat din nou în 2009, în dosarul în care a fost condamnat luni la nouă ani de închisoare.
Potrivit anchetatorilor, gruparea, deosebit de periculoasă, acţiona în judeţele Dâmboviţa şi Prahova, dar şi în Italia şi Spania. Anchetatorii au stabilit că gruparea era formată din 25 de persoane, majoritatea cu vârste până în 25 de ani, cunoscute cu preocupări de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate. Cele mai multe acţiuni ale membrilor reţelei erau violente, gruparea axându-se îndeosebi pe comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, spălare de bani şi, în subsidiar, camătă şi şantaj. Din aceste activităţi, membrii grupării obţineau sume mari de bani şi bunuri, respectiv autoturisme de lux, apartamente şi bijuterii.
Liderul grupării, Florin Ghinea, era cunoscut în mediile interlope ca o persoană deosebit de violentă şi periculoasă, fiind suspectat de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă, proxenetism, ultraj contra bunelor moravuri sau spălare de bani, săvârşite atât în ţară, dar şi în străinătate.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe