Gheorghe Dumitru este angajat al MAI din 1994, are un apartament în Capitală şi două case în Jilava

Comisarul-şef Gheorghe Dumitru, numit temporar la conducerea Poliţiei Capitalei, în locului lui Viorel Vasile este angajat al MAI din 1994, iar potrivit declaraţiei de avere, deţine împreună cu familie un apartament în Bucureşti, două case şi un spaţiu comercial în comuna Jilava, judeţul Ilfov.

Urmărește
2213 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Dumitru este angajat al MAI din 1994, are un apartament în Capitală şi două case în Jilava

Gheorghe Dumitru este angajat al MAI din 1994, are un apartament în Capitală şi două case în Jilava (Imagine: b.politiaromana.ro)

Gheorghe Dumitru are 53 de ani şi a ocupat funcţia de director general adjunct la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti din noiembrie 2009. În perioada 2005 - 2009, Gheorghe Dumitru a fost şef sector la Poliţia Capitalei, iar anterior a deţinut funcţia de şef de secţie, adjunct şef secţie, şef serviciu judiciar, ofiţer specialist, fiind angajat al MAI din noiembrie 1994.

Comisarul-şef Gheorghe Dumitru a urmat Şcoala militară de ofiţeri activi a Ministerului de Interne în perioada 1983-1986 şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, specializarea ,"Drept", între 1991 şi 1994, iar trei ani mai târziu a făcut un curs postuniversitar la aceeaşi facultate, cu specializarea "Drept internaţional".

Între 2003 şi 2008, Gheorghe Dumitru a participat la patru seminarii şi cursuri desfăşurate în Statele Unite ale Americii, Olanda şi Marea Britanie.

Potrivit declaraţiei sale de avere din 2010, postată pe site-ul Poliţiei Capitalei, Gheorghe Dumitru deţine, împreună cu familia, un apartament în Bucureşti, cumpărat în 1989, două case de locuit în comuna Jilava, judeţul Ilfov, una cumpărată, cealaltă moştenită, şi un spaţiu comercial de 40 de metri pătraţi, tot în Jilava.

Gheorghe Dumitru are un autoturism Skoda Tour din 2005 şi metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă, de peste 5.000 de euro.

De asemenea, comisarul-şef are un credit de 19.000 de lei, cu ipotecată pe o casă din Jilava şi alte două credite de 6.850 de euro şi 45.000 de lei.

Gheorghe Dumitru a notat în declaraţia de avere din 2010 că a avut un venit anulat de 90.395 de lei din funcţia de director general adjunct la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Ministrul de Interne, Gabriel Berca a dispus, miercuri, încetarea împuternicirii în funcţia de directorul general al Poliţiei Capitalei a chestorului Vasile Viorel, continuitatea conducerii instituţiei fiind asigurată de adjunctul acestuia, comisarul-şef Gheorghe Dumitru, a anunţat Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Viorel Vasile a fost schimbat, miercuri, de la conducerea Poliţiei Capitalei, pe fondul atacului armat de la coaforul din Dorobanţi, în care poliţişti de la Secţia 14 sunt cercetaţi disciplinar pentru că nu ar fi soluţionat cu celeritate plângerea făcută de soţia lui Gheorghe Vlădan.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a anunţat că Lucian Guran va reveni la conducerea Poliţiei Capitalei.

Chestorul Viorel Vasile a fost învestit în 31 martie 2011 la conducerea Poliţiei Capitalei, în locul lui Lucian Guran, numit atunci pentru şase luni adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul de Interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici