Ghid de utilizare a cardului în vacanţă. Sfaturi cum să-ţi protejezi bugetul în concediu
Românii care au de gând să utilizeze cardul de debit sau de credit în vacanţă, indiferent că este vorba de România sau de străinătate, trebuie să respecte câteva reguli elementare pentru a evita situaţiile neplăcute, de la furturi la costuri în plus. Unele par banale, cum ar fi acoperirea tastaturii în momentul introducerii codului PIN, dar se dovedesc a fi foarte utile în situaţii-limită.
Ghid de utilizare a cardului în vacanţă. Sfaturi cum să-ţi protejezi bugetul în concediu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
BCR chiar a lansat un ghid de utilizare a cardurilor în vacanţă, care se poate aplica şi în cazul posesorilor de carduri emise de alte bănci, cu mici diferenţe în privinţa cardurilor de credit. În urmă cu doi ani, românii apelau la aceste împrumuturi în primul rând pentru a avea bani de concediu, însă de când a început criza, lucrurile s-au mai schimbat, explică Liviu Andrei, directorul brokerului de credite Alliance Finance Broker. "Acum, scopul principal pentru care se face un card de credit este finanţarea unor lucrări de renovare în locuinţă, urmat de diferite urgenţe - bani pentru notar sau probleme de sănătate, în timp ce vacanţa este abia pe locul al treilea", a declarat Andrei pentru Gândul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Vă prezentăm mai jos cele mai importante sfaturi de urmat pentru a evita sau a rezolva asemenea probleme:
- Cum să plăteşti cât mai puţin în momentul retragerii de numerar. E mai ieftin să scoţi bani de la bancomatele propriei bănci prin intermediul cardului de debit. La BRD, comisionul de retragere în lei este de 0,1%-0,2% (minimum 0,2 lei) la ATM din România, faţă de 0,5% plus 2,5 lei (1% plus 3,5 lei) de la alte bănci. La bancomatele BCR, comisionul de retragere este de 0,2% (minimum 0,2 lei), faţă de 0,75% plus 4,5 lei, de la alte bănci. În schimb, în străinătate, nu e recomandabil să apelezi la această soluţie pentru a face rost de cash (în valuta ţării respective): cardurile de debit în lei emise de BRD sunt taxate cu 1%-1,5% plus 10 lei, iar cele ale BCR, cu 0,75% plus 4,5 lei, la care se mai adaugă şi comisionul aferent tranzacţiei valutare.
Citeşte mai multe despre ghidul de utilizare a cardului în vacanţă pe www.gandul.info
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO