- Home
- Social
- (15.08.2020, 17:00)
- Andreea Burnar
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anul şcolar începe pe 14 septembrie în România, dar ghidul se lasă aşteptat. În alte ţări, acesta a fost deja publicat
- Şcolile din România se vor deschide după trei scenarii: roşu, galben şi verde
- Scenariul galben prevede că elevii vor învăţa atât online, cât şi la şcoală, prin rotaţie
- Felix, corespondent Spania: Şcoala se deschide, însă vor fi grupuri mici
- Anca, corespondent Italia: Guvernul a decis ca elevii din ciclul primar să se întoarcă în clase
Urmărește
2981 afișări
Şcolile din România se deschid pe 14 septembrie. Cu toate că milioane de profesori şi elevi aşteaptă o decizie oficială de la autorităţi, aceasta întârzie să apară. Însă, ce ştim în momentul de faţă este că unităţile de învăţământ vor funcţiona după cele trei scenarii: verde, galben şi roşu.
Dacă te uiţi la numărul de infectări din ultimele două săptămâni, vei observa că Bucureştiul şi alte opt judeţe s-ar încadra în scenariul galben. Adică elevii vor învăţa atât online, cât şi fizic, la şcoală, prin rotaţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
În România, îţi reamintesc că există 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie. Într-adevăr, Guvernul a alocat bani pentru tablete, iar contractul urmează să fie semnat la finalul lunii august. Însă, tabletele vor ajunge la elevi în septembrie numai dacă nu se vor depunde contestaţii, aşa declara recent Raluca Turcan, coordonatoarea grupului de lucru pentru redeschiderea şcolilor.
Ştii ce se întâmplă acum în alte state? New York-ul e pregătit să reia cursurile la clasă, cu toate că părinţii şi profesorii se opun. În Mississippi, statul cu cea mai mare rată de cazuri pozitive, şcolile s-au redeschis deja. Cu orice preţ şi unităţile şcolare din Georgia, India şi Tennessee au fost deschise. În oraşele mai mari precum Chicago, Los Angeles, Miami sau Houston şcoala va începe la distanţă cu predare online.
Află acum şi despre situaţia din Spania şi Roma, chiar de la colegii noştri, corespondenţi de acolo.
„Guvernul spaniol îşi propune să deschidă şcolile din septembrie cu grupuri mai mici, tablete pentru cei care nu au şi cu predare online. Părinţii şi profesorii sunt, însă, mai puţin optimişti, mai ales după ce o minoră de 11 ani a decedat din cauza infectării cu Covid-19”, spune Felix Damian despre situaţia din Spania.
„Ministerul Educaţiei Italian a publicat un ghid atât pentru părinţi, cât şi pentru profesori, astfel încât ei să ştie ce au de făcut în septembrie şi fiecare să-şi respecte regulile”, povesteşte şi Anca Mihai despre măsurile luate în capitala Italiei.
„Şcoala <<Alexandru cel Mare>> din Roma, unde mă aflu în acest moment, este una dintre instituţiile care îşi va deschide porţile la 14 septembrie. Guvernul italian a decis ca elevii din ciclul primar să se întoarcă în clasă şi, din acest motiv, a pus la dispoziţia ministerului Educaţiei aproape 3 miliarde de euro pentru restructurarea sălilor de curs, dar şi pentru angajarea noilor învăţători şi profesori, ca să asigure distanţarea socială a elevilor”, adaugă ea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe