Gigi Boeru şi alte 11 persoane, judecate pentru escrocherii imobiliare

Gigi Boeru şi alte 11 persoane, printre care şi trei funcţionari publici au fost trimişi în judecată, luni, în dosarul în care sunt acuzaţi de escrocherii imobiliare, după ce, ilegal, au cerut şi primit date necesare pentru falsificarea mai multor acte de proprietate.

Urmărește
486 afișări
Imaginea articolului Gigi Boeru şi alte 11 persoane, judecate pentru escrocherii imobiliare

Gigi Boeru şi alte 11 persoane, judecate pentru escrocherii imobiliare

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti i-a trimis în judecată, luni, în stare de arest preventiv, pe Gheorghe Constantinescu zis "Gigi Boeru", Romeo Ursu "Boenică" şi Nelu Stan, şi pe funcţionarii publici Angelica Gabriela Bente, Gerogeta Marinică şi Margareta Drăghici, informează Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Pe lângă aceştia au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Adrian Niculae Georgescu, Mugurel Oancea Ilisei, Nicoleta Mirea, Marius Cristian Brănişcan, Laurenţiu Dan Săvulescu şi Teodor Valentin Dobre.

Aceştia sunt acuzaţi de tentativă la înşelăciune, trafic de influenţă, fals în declaraţii, uz de fals, fals intelectual, luare de mită, dare de mită şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni

Concret, în documentul citat se arată că "în perioada iunie 2007 - octombrie 2008, Gigi Boeru, Romeo Ursu şi Nelu Stan au solicitat şi au obţinut de la diverşi funcţionari publici, angajaţi ai Direcţiilor de Taxe şi Impozite Locale sector (DTIL) 1, 2 şi 3, ai Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) informaţii referitoare la diferite terenuri situate în Bucureşti, informaţii la care nu ar fi avut acces în mod legal".

Astfel, se arată în comunicat, folosindu-se de datele obţinute, cei trei au falsificat documente privind transferul dreptului de proprietate către ei sau către alte persoane interpuse, obţinând cu sprijinul angajaţilor DTIL, înscrierea pe rolul fiscal a falsului proprietar.

În schimbul informaţiilor, ei le-au oferit funcţionarilor publici sume de bani şi alte cadouri. După înscrierea falşilor proprietari ca plătitori de taxe şi impozite, cei trei s-au prezentat la OCPI unde au solicitat intabularea dreptului de proprietate, se mai arată în documentul citat.

"Prin activitatea infracţională a funcţionarilor publici inculpaţi s-a ajuns la crearea unor situaţii juridice false, opozabile terţilor pasibili a fi înşelaţi, iar adevăraţii proprietari (statul şi persoane fizice) au pierdut dreptul de dispoziţie cu privire la bunurile imobile din patrimoniu", se mai arată în comunicatul parchetului.

În urma unor reclamaţii, anchetatorii au făcut verificări şi au descoperit această grupare de escroci imobiliari din care făceau parte cinci funcţionari din primăriile bucureştene, precum şi interlopul Gigi Boeru.

Funcţionarul public Gabriela Angelica Bente, de la Direcţia Impozite şi Taxe Locale Sector 1, este acuzat de furnizare de date care nu sunt destinate publicităţii, în vederea obţinerii unui folos material, luare de mită, fals intelectual şi complicitate la tentativă de înşelăciune, iar un altul - Cristian Marius Brănişcan - de la Primăria Municipiului Bucureşti, este acuzat de furnizare de date care nu sunt destinate publicităţii, în vederea obţinerii unui folos material şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Totodată, funcţionarii publici Margareta Drăghici, de la Direcţia Impozite şi Taxe Locale sector 2, şi Nicoleta Mirea, de la Direcţia Impozite şi Taxe Locale sector 1, sunt acuzaţi de de furnizare de date care nu sunt destinate publicităţii, în vederea obţinerii unui folos material şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

În acest dosar a fost cercetată şi Georgeta Marinică, funcţionar public la Oficiul Cadastru şi Publicitate Imobiliară sector 2, pentru furnizare de date care nu sunt destinate publicităţii, în vederea obţinerii unui folos material şi trafic de influenţă.

Gheorghe Constantinescu, zis "Gigi Boeru", este acuzat de tentativă de înşelăciune, dare de mită şi instigarea unui funcţionar la furnizarea de date care nu sunt destinate publicităţii, în vederea obţinerii unui folos material.

Alte trei persoane - Romeo Ursu, Nelu Stan şi Mugurel Oancea Ilisei - sunt acuzate de tentativă de înşelăciune, dare de mită, instigarea unui funcţionar la furnizarea de date care nu sunt destinate publicităţii, în vederea obţinerii unui folos material şi uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării, cu sprijinul funcţionarilor din cadrul Direcţiilor de Impozite şi Taxe Locale ale Primăriilor sectoarelor 1 şi 2 Bucureşti, obţineau date privind anumite terenuri şi proprietarii acestora, precum şi copii după documentele privind înscrierile succesive la rolul fiscal.

Folosindu-se de datele astfel obţinute, membrii grupării întocmeau documente falsificate privind transferul proprietăţii terenurilor către ei sau persoane interpuse şi tot cu sprijinul funcţionarilor din cadrul Direcţiilor de Impozite şi Taxe Locale ale primăriilor obţineau înscrierea pe rolul fiscal a falsului proprietar.

În cazul în care proprietarul terenului era statul, datele necesare erau furnizate de către funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti sau Primăriei sectorului 1.

Pentru furnizarea datelor menţionate şi a copiilor de pe documente, funcţionarii primeau sume cuprinse între 100 de lei şi 100 de euro şi diferite cadouri, iar pentru înscrierea la rolul fiscal şi obţinerea istoricului de rol având ca ultim plătitor de impozite falsul proprietar, primeau 1.000 de euro.

După înscrierea falsului proprietar ca plătitor de impozite, membrii grupării solicitau Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară intabularea dreptului de proprietate.

Cu sprijinul unor funcţionari care primeau sume de bani şi alte "atenţii", membrii grupării obţineau informaţii privind actele care apar în dosarul cadastral al terenurilor, cât şi date necesare pentru intabularea dreptului de proprietate. Ulterior, membrii grupării încercau să găsească cumpărători pentru terenurile respective.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici