Gîrbovan, preşedintele UNJR: Faptul că s-a permis ca DNA să se identifice cu persoane a vulnerabilizat instituţia

Preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, susţine că identificarea DNA cu persoane a vulnerabilizat instituţia, lupta anticorupţie şi statul de drept, precizând că "justiţia nu se face în numele poporului, aşa cum era în comunism, în aplauzele mulţimilor ori în aprecierile superficiale ale ambasadelor".

Urmărește
575 afișări
Imaginea articolului Gîrbovan, preşedintele UNJR: Faptul că s-a permis ca DNA să se identifice cu persoane a vulnerabilizat instituţia

Gîrbovan, preşedintele UNJR: Faptul că s-a permis ca DNA să se identifice cu persoane a vulnerabilizat instituţia

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din Românie (UNJR) susţine că DNA se confruntă cu cea mai mare criză de la înfiinţare până în prezent.

"Ceea ce se întâmplă în ultima perioadă în DNA a atins cote halucinante şi s-a ajuns aici deoarece atât persoane din funcţii cheie, de la miniştri de justiţie la procurori generali, cât şi instituţii abilitate, cum sunt CSM şi Inspecţia Judiciară, nu au avut raţiunea şi detaşarea de a verifica şi analiza în timp real, obiectiv şi profesionist ceea ce se întâmplă în această instituţie", scrie Gîrbovan pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele UNJR susşine că DNA nu e nici Laura Codruţta Kovesi, nici Daniel Morar, nici Doru Ţuluş, nici măcar suma procurorilor care lucrează la un moment dat acolo, ci o "instituţie care are o misiune legală".

"O independenţă reală a justiţiei nu poate exista însă fără responsabilitate. Independenţa fără responsabilitate este putere discreţionara care, inevitabil, ajunge să corupă. (...) Faptul că s-a permis ca DNA să se identifice cu persoane, că bilanţurile au devenit şedinţe triumfaliste ori că erorile au fost permanent scuzate a vulnerabilizat nepermis DNA, lupta împotriva corupţiei, justiţia şi statul de drept. Justiţia nu se face în numele poporului, aşa cum era în comunism, nu se face în aplauzele mulţimilor ori în aprecierile deseori superficiale ale ambasadelor. Justiţia într-un stat democratic se face în numele legii, respectând absolut tot ceea ce e stipulat în lege. De aceea, în democratie vorbim despre “domnia legii” (rule of law) şi nu “legea domnitorului” (rule of ruler)", mai spune magistratul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici