Gisèle Pelicot depune mărturie pentru a comenta probele de până acum din procesul de viol

Gisèle Pelicot, femeia franceză care a devenit o eroină feministă pentru că a insistat ca procesul de viol al fostului său soţ şi al altor 50 de bărbaţi să aibă loc în public, va lua cuvântul miercuri la tribunal pentru a comenta probele de până acum, relatează The Guardian.

Urmărește
121 afișări
Imaginea articolului Gisèle Pelicot depune mărturie pentru a comenta probele de până acum din procesul de viol

Gisèle Pelicot depune mărturie pentru a comenta probele de până acum din procesul de viol

Femeia în vârstă de 72 de ani a fost drogată şi violată de soţul ei de atunci, Dominique Pelicot, în vârstă de 71 de ani, care i-a amestecat somnifere şi medicamente împotriva anxietăţii în mâncare şi în băutură. El a invitat bărbaţi să o abuzeze, pe parcursul unei perioade de nouă ani, din 2011 până în 2020, în satul Mazan din Provence.

Dominique Pelicot a recunoscut acuzaţiile care i se aduc şi a declarat că, timp de aproape un deceniu, a ţinut legătura cu diverşi bărbaţi pe o platformă de chatting online intitulată „fără ca ea să ştie”, unde organiza ca străinii să vină la locuinţa cuplului pentru a-i viola soţia, în timp ce aceasta se afla în stare de comă în patul ei.

„Sunt un violator, la fel ca şi ceilalţi din această cameră”, a declarat Pelicot în faţa instanţei, afirmând că ceilalţi bărbaţi judecaţi erau conştienţi că erau invitaţi să o violeze pe soţia sa.

„Niciodată, nici măcar pentru o singură secundă, nu mi-am dat consimţământul domnului Pelicot sau celorlalţi bărbaţi”, a declarat Gisèle Pelicot în faţa instanţei luna trecută, spunând că a fost «sacrificată pe altarul viciului».


În cele aproape două luni de mărturii, instanţa a audiat zeci de bărbaţi acuzaţi. Majoritatea au negat violul. Unii au spus că au crezut că Pelicot se prefăcea că doarme sau că juca un joc, sau au considerat că faptul că soţul ei consimţise era suficient.

Un total de 50 de bărbaţi au fost identificaţi de poliţie pe baza filmelor etichetate meticulos şi stocate de Pelicot. Bărbaţii judecaţi alături de Pelicot riscă pedepse de până la 20 de ani de închisoare.

Cu vârste cuprinse între 26 şi 74 de ani, printre cei acuzaţi se numără un asistent medical, un jurnalist, un ofiţer de penitenciar, un consilier local, un soldat, şoferi de camion şi lucrători agricoli.

Pelicot a declarat că s-a simţit umilită de întrebările avocaţilor apărării, care au susţinut că bărbaţii ar fi putut face o eroare de judecată sau ar fi crezut că ea era beată sau se prefăcea că doarme.

„M-am simţit umilită cât timp am fost în această sală de judecată. Am fost numită alcoolică, o conspiratoare a domnului Pelicot”, a declarat ea în instanţă luna trecută, adăugând că viaţa ei a fost «distrusă» timp de 10 ani.

Ea a fost invitată de preşedintele instanţei să ia cuvântul în timp ce procesul se apropie de jumătatea acestuia. Acesta se desfăşoară până la 20 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici