- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.03.2019, 15:05)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Goût de France: 26 de restaurante româneşti propun, joi, meniuri inspirate de gastronomia franceză
România este reprezentată de 26 de restaurante din întreaga ţară la cel mai mare dineu franţuzesc din lume, Goût de France/ Good France, o manifestare gastronomică ce are loc joi şi la care participă peste 5.000 de restaurante din 150 de ţări.
Urmărește
796 afișări
Goût de France: 26 de restaurante româneşti propun, joi, meniuri inspirate de gastronomia franceză
În 2019, manifestarea Goût de France/ Good France are un număr triplu de restaurante participante din România, faţă de cel de anul trecut.
Tema acestui an este Provence, iar participanţii au fost invitaţi să gândească meniuri care să includă subiectul propus de campania Goût de France pentru ziua de 21 martie.
"Este un an întreg plin de evenimente în cadrul relaţiei Franţa - România, mai ales gastronomic", a spus Raluca Hriţcu, co-CEO al ghidului gastronomic Gault&Millau România, luni, într-o conferinţă de presă dedicată evenimentului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
O parte dintre maeştrii bucătari participanţi au fost prezenţi la Ambasada Franţei "pentru o discuţie despre noile tendinţe din gastronomie, relaţia gastronomică Franţa-România, dar şi despre grija faţă de mediu şi faţă de patrimoniul cultural, ca temă recurentă în gastronomie", după cum au arătat gazdele.
Între cele 17 restaurante din Bucureşti participante se numără 18Lounge (chef George Catana), Bistro Matrioska (chef Ştefan Burlacu), Barbizon Steak House (chef Alexandru Grama), Frank Bistro & Dessert Bar (chef Adrian Dragoş), Gargantua d’oro (chef Lucian Horotan), L’atelier de Samuel le Torrielec (chef Samuel le Torrielec), La Samuelle (chef Sami Corodianu), Le Bistrot Français (chef Sorin Miftode), L’estaminet (chef Dana Biscoveanu), Library (chef Ionela Constantin), MÀ Bistro (chef Toni Godeanu), Naan Project (chef Marian Pierşinaru), Restaurant Ibis Palatul Parlamentului (chef Marian Manta), Savart (Manuela Paraschivescu), The Artist Restaurant (chef Paul Oppenkamp), Winestone (chef Mona Vasile), Winestone Victoriei 37 (Dumitru Bucşă).
Li se adaugă două restaurante din Cluj, Atelier de Cuisine (chef Vincent Lointier) şi Bujole (chef Norbert Szabou), două din Timişoara, Caruso (chef Mio Resande), Grill to chill (chef Daniel Grosu), unul din Oradea, MEATic (chef Adrian Hădean), unul din Sibiu, La table (chef Adrian Opriş), unul din Constanţa, Restaurant Ibis Constanţa (chef Ismail Chiptur), unul din Târgu-Mureş, Privo (chef Raul Kiss), şi unul din Valea Doftanei, Atra Doftana (chef Alexandru Dumitru).
Un număr impresionant de restaurante - cinci mii - din 150 de ţări de pe cele cinci continente participă anul acesta la Goût de France/ Good France, pentru a celebra gastronomia franceză ca parte a patrimoniului universal, printr-o cină unică, ce va avea loc în toată lumea la aceeaşi dată.
Acesta este al cincilea an consecutiv când România participă la eveniment, toate restaurantele înscrise urmând să ofere clienţilor, pe 21 martie, meniuri care au vocaţia de a onora gastronomia franceză de cea mai înaltă clasă şi de a pune în valoare stilul de viaţă francez, au arătat organizatorii.
Ediţia din acest an onorează tradiţia gastronomică din regiunea Provenţa, al cărei nume este sinonim cu produsele de calitate, vinurile bune şi irezistibilele savori mediteraneene, în contextul în care Goût de France/ Good France constituie şi un instrument diplomatic de excepţie pentru promovarea turismului în Franţa.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe