- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.03.2019, 15:05)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Goût de France: 26 de restaurante româneşti propun, joi, meniuri inspirate de gastronomia franceză
România este reprezentată de 26 de restaurante din întreaga ţară la cel mai mare dineu franţuzesc din lume, Goût de France/ Good France, o manifestare gastronomică ce are loc joi şi la care participă peste 5.000 de restaurante din 150 de ţări.
Urmărește
796 afișări
Goût de France: 26 de restaurante româneşti propun, joi, meniuri inspirate de gastronomia franceză
În 2019, manifestarea Goût de France/ Good France are un număr triplu de restaurante participante din România, faţă de cel de anul trecut.
Tema acestui an este Provence, iar participanţii au fost invitaţi să gândească meniuri care să includă subiectul propus de campania Goût de France pentru ziua de 21 martie.
"Este un an întreg plin de evenimente în cadrul relaţiei Franţa - România, mai ales gastronomic", a spus Raluca Hriţcu, co-CEO al ghidului gastronomic Gault&Millau România, luni, într-o conferinţă de presă dedicată evenimentului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
O parte dintre maeştrii bucătari participanţi au fost prezenţi la Ambasada Franţei "pentru o discuţie despre noile tendinţe din gastronomie, relaţia gastronomică Franţa-România, dar şi despre grija faţă de mediu şi faţă de patrimoniul cultural, ca temă recurentă în gastronomie", după cum au arătat gazdele.
Între cele 17 restaurante din Bucureşti participante se numără 18Lounge (chef George Catana), Bistro Matrioska (chef Ştefan Burlacu), Barbizon Steak House (chef Alexandru Grama), Frank Bistro & Dessert Bar (chef Adrian Dragoş), Gargantua d’oro (chef Lucian Horotan), L’atelier de Samuel le Torrielec (chef Samuel le Torrielec), La Samuelle (chef Sami Corodianu), Le Bistrot Français (chef Sorin Miftode), L’estaminet (chef Dana Biscoveanu), Library (chef Ionela Constantin), MÀ Bistro (chef Toni Godeanu), Naan Project (chef Marian Pierşinaru), Restaurant Ibis Palatul Parlamentului (chef Marian Manta), Savart (Manuela Paraschivescu), The Artist Restaurant (chef Paul Oppenkamp), Winestone (chef Mona Vasile), Winestone Victoriei 37 (Dumitru Bucşă).
Li se adaugă două restaurante din Cluj, Atelier de Cuisine (chef Vincent Lointier) şi Bujole (chef Norbert Szabou), două din Timişoara, Caruso (chef Mio Resande), Grill to chill (chef Daniel Grosu), unul din Oradea, MEATic (chef Adrian Hădean), unul din Sibiu, La table (chef Adrian Opriş), unul din Constanţa, Restaurant Ibis Constanţa (chef Ismail Chiptur), unul din Târgu-Mureş, Privo (chef Raul Kiss), şi unul din Valea Doftanei, Atra Doftana (chef Alexandru Dumitru).
Un număr impresionant de restaurante - cinci mii - din 150 de ţări de pe cele cinci continente participă anul acesta la Goût de France/ Good France, pentru a celebra gastronomia franceză ca parte a patrimoniului universal, printr-o cină unică, ce va avea loc în toată lumea la aceeaşi dată.
Acesta este al cincilea an consecutiv când România participă la eveniment, toate restaurantele înscrise urmând să ofere clienţilor, pe 21 martie, meniuri care au vocaţia de a onora gastronomia franceză de cea mai înaltă clasă şi de a pune în valoare stilul de viaţă francez, au arătat organizatorii.
Ediţia din acest an onorează tradiţia gastronomică din regiunea Provenţa, al cărei nume este sinonim cu produsele de calitate, vinurile bune şi irezistibilele savori mediteraneene, în contextul în care Goût de France/ Good France constituie şi un instrument diplomatic de excepţie pentru promovarea turismului în Franţa.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul