Goût de France: 26 de restaurante româneşti propun, joi, meniuri inspirate de gastronomia franceză

România este reprezentată de 26 de restaurante din întreaga ţară la cel mai mare dineu franţuzesc din lume, Goût de France/ Good France, o manifestare gastronomică ce are loc joi şi la care participă peste 5.000 de restaurante din 150 de ţări.

Urmărește
796 afișări
Imaginea articolului Goût de France: 26 de restaurante româneşti propun, joi, meniuri inspirate de gastronomia franceză

Goût de France: 26 de restaurante româneşti propun, joi, meniuri inspirate de gastronomia franceză

În 2019, manifestarea Goût de France/ Good France are un număr triplu de restaurante participante din România, faţă de cel de anul trecut.

Tema acestui an este Provence, iar participanţii au fost invitaţi să gândească meniuri care să includă subiectul propus de campania Goût de France pentru ziua de 21 martie.

"Este un an întreg plin de evenimente în cadrul relaţiei Franţa - România, mai ales gastronomic", a spus Raluca Hriţcu, co-CEO al ghidului gastronomic Gault&Millau România, luni, într-o conferinţă de presă dedicată evenimentului.

O parte dintre maeştrii bucătari participanţi au fost prezenţi la Ambasada Franţei "pentru o discuţie despre noile tendinţe din gastronomie, relaţia gastronomică Franţa-România, dar şi despre grija faţă de mediu şi faţă de patrimoniul cultural, ca temă recurentă în gastronomie", după cum au arătat gazdele.

Între cele 17 restaurante din Bucureşti participante se numără 18Lounge (chef George Catana), Bistro Matrioska (chef Ştefan Burlacu), Barbizon Steak House (chef Alexandru Grama), Frank Bistro & Dessert Bar (chef Adrian Dragoş), Gargantua d’oro (chef Lucian Horotan), L’atelier de Samuel le Torrielec (chef Samuel le Torrielec), La Samuelle (chef Sami Corodianu), Le Bistrot Français (chef Sorin Miftode), L’estaminet (chef Dana Biscoveanu), Library (chef Ionela Constantin), MÀ Bistro (chef Toni Godeanu), Naan Project (chef Marian Pierşinaru), Restaurant Ibis Palatul Parlamentului (chef Marian Manta), Savart (Manuela Paraschivescu), The Artist Restaurant (chef Paul Oppenkamp), Winestone (chef Mona Vasile), Winestone Victoriei 37 (Dumitru Bucşă).

Li se adaugă două restaurante din Cluj, Atelier de Cuisine (chef Vincent Lointier) şi Bujole (chef Norbert Szabou), două din Timişoara, Caruso (chef Mio Resande), Grill to chill (chef Daniel Grosu), unul din Oradea, MEATic (chef Adrian Hădean), unul din Sibiu, La table (chef Adrian Opriş), unul din Constanţa, Restaurant Ibis Constanţa (chef Ismail Chiptur), unul din Târgu-Mureş, Privo (chef Raul Kiss), şi unul din Valea Doftanei, Atra Doftana (chef Alexandru Dumitru).

Un număr impresionant de restaurante - cinci mii - din 150 de ţări de pe cele cinci continente participă anul acesta la Goût de France/ Good France, pentru a celebra gastronomia franceză ca parte a patrimoniului universal, printr-o cină unică, ce va avea loc în toată lumea la aceeaşi dată.

Acesta este al cincilea an consecutiv când România participă la eveniment, toate restaurantele înscrise urmând să ofere clienţilor, pe 21 martie, meniuri care au vocaţia de a onora gastronomia franceză de cea mai înaltă clasă şi de a pune în valoare stilul de viaţă francez, au arătat organizatorii.

Ediţia din acest an onorează tradiţia gastronomică din regiunea Provenţa, al cărei nume este sinonim cu produsele de calitate, vinurile bune şi irezistibilele savori mediteraneene, în contextul în care Goût de France/ Good France constituie şi un instrument diplomatic de excepţie pentru promovarea turismului în Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici