Google Classroom şi Zoom - ce programe vor folosi elevii pentru a termina anul şcolar de la distanţă

  • Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că elevii nu vor mai reveni la şcoală până în septembrie.
  • Doar elevii care au examene se vor întoarce în iunie la şcoală.
  • Căutările pentru softurile de teleconferinţă online au explodat imediat după anunţul preşedintelui.
Urmărește
6593 afișări
Imaginea articolului Google Classroom şi Zoom - ce programe vor folosi elevii pentru a termina anul şcolar de la distanţă

Google Clasroom şi Zoom - ce programe vor folosi elevii pentru a termina anul şcolar de la distanţă

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat azi într-o conferinţă decizia luată de guvern în privinţa învăţământului pe timp de pandemie. Elevii nu vor mai reveni la şcoală în acest final de an şcolar, ce se va încheia pe 12 iunie. Până atunci, elevii şi profesorii îşi dau întâlnire online.

"S-a decis ca in acest an scolar sa nu se deschida scolile. Nu se va mai intoarce elevul fizic la cursuri. Anul scolar. se va inchieia pe 12 iunie. Elevii vor avea mediile incheiate cu notele pe care le au acum. In cazuri exceptionale se mai poate face o evaluare. Scolile se vor redeschide in septembrie cand incepe noul an scolar", a anunţat Klaus Iohannis.
 

GOOGLE CLASROOM ŞI ZOOM, TRENDING PE GOOGLE!


Imediat după anunţul făcut de Iohannis, căutările pentru programe de teleconferinţe online au explodat. S-au strâns în doar o ora 100.000 de căutări pentru Google Classroom şi Zoom, cele mai folosite programe de către elevi şi profesori.

Google Classroom este un program gratuit dezvoltat de Google pentru şcoli care îşi propune să simplifice cererea, distribuirea şi clasificarea sarcinilor online şi să eficientizeze procesul de partajare de fişiere între profesori şi elevi. El funcţionează cu alte aplicaţii de dezvoltate de Google precum Meet sau Drive.

Zoom este tot un program gratuit, dezvoltat de o companie din China. Acesta a devenit extrem de folosit în timpul pandemiei din 2020, în ciuda criticilor pentru problemele de securitate. Pe lângă elevi şi profesori, companii şi persoane private folosesc zoom pentru teleconferinte.

Google Meet, EasyClass, ClassDojo, SQ, Kahoot, Quizziz, Wordwall, Padlet, Twinkl sau Digitaliada sunt alte aplicaţii şi site-uri pe care elevii şi profesorii le folosesc în această perioadă pentru resurse.


DE CE NU SE REIA ŞCOALA: ROMÂNII AU AFLAT CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN FRANŢA



"Faptul ca elevii s-ar duce la scoala ar implica doua riscuri mari. Exista riscul major ca elevul sa duca boala la scoala si de la scoala acasa. Am dorim sa stim si ce fac alte tari. Deja sunt o serie de tari din UE care nu mai doresc sa redeschida scolile. Am dorit sa aflam acolo unde s-au deschis scolile. Avem un exemplu din Franta. Experimentul nu a decurs foarte bine. Zeci de elevi au fost testati pozitiv", a spus Iohannis.

Elevii din clasele terminale revin la şcoală din 2 iunie, cu reguli de distanţare şi igienă.

"Elevii din clasele terminale vor putea reveni la scoala dupa 2 iunie pentru a se pregati pentru examenele nationale. Normele de distantare pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi intr-o sala de clasa. Examenele nationale se vor organiza asa cum au fost ele planificate, insa cu respectarea unor reguli foarte stricte de distantare. Se vor face dezinfectii regulate, se va masura temperatura.

Nu se deschid scolile, universitatile. Se continua invatamantul la distanta. Anul scolar se va incheia cu mediile incheiate. Evitam riscuri majore. Ganditi-va ca nu ar fi posibil in scoli sa se respecte distantarea intre elevi. S-a renuntat la ideea redeschiderii scolii",
a mai spus preşedintele.


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Cine ar putea primi măşti gratuite de la stat în România

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici