Gorj. Elevii din şcolile afectate de cutremure vor fi trimişi în alte clădiri

Elevii din şcolile afectate de cutremurele din Gorj vor fi trimişi în alte clădiri sau vor fi comasaţi. În urma seismelor au avut de suferit inclusiv 25 de biserici, 24 de blocuri şi 22 de case.

Urmărește
145 afișări
Imaginea articolului Gorj. Elevii din şcolile afectate de cutremure vor fi trimişi în alte clădiri

Gorj. Elevii din şcolile afectate de cutremure vor fi trimişi în alte clădiri

În urma cutremurelor produse în judeţul Gorj, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că s-au produs pagube la 121 de clădiri: 27 de unităţi de învăţământ, 17 instituţii publice, o unitate medicală, 20 de lăcaşuri de cult, 5 operatori economici, 2 obiective turistice, 24 blocuri de locuit, 22 de construcţii cu destinaţia casă de locuit şi 3 alte construcţii.

„S-a urmărit, cu prioritate, evaluarea clădirilor care au destinaţia blocuri de locuit şi case de locuit pentru ca utilizatorii acestori clădiri să nu fie puşi în pericol şi să fie informaţi despre eventualele pericole. Din fericire, în ceea ce priveşte aceste categorii de construcţii vă comunicăm faptul că nu au fost constatate vizual elemente ale structurilor de rezistenţă afectate”, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Pentru 16 dintre clădirile afectate, autorităţile au cerut Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un proiect de Hotărâre de Guvern prin care să se aloce sumele din Fondul de investiţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2023, necesare efectuării lucrărilor de investiţii, proiect care a obţinut toate aprobările, fiind miercuri pe ordinea de zi a Guvernului.

Pentru celelalte 11 clădiri cu destinaţia unitate de învătământ urmează ca în perioada imediat următoare, unităţile administrativ teritoriale să efectueze lucrările necesare.

În ceea ce priveşte activitatea elevilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va lua decizii de relocare a elevilor din spaţiile afectate sau comasare a acestora, astfel încât să nu existe niciun fel de pericole în ceea ce-i priveşte pe elevi şi cadrele didactice.

În ceea ce priveşte lăcaşurile de cult, raportul de evaluare pentru cele 25 de biserici afectate urmează să fie transmis Mitropoliei Olteniei, Secretariatului General al Guvernului şi Secretariatului de Stat al Cultelor, măsurile stabilite urmând să fie comunicate ulterior.

„Cetăţenii care deţin asigurare pentru locuinţele afectate de cutremur pot iniţia demersurile pentru despăgubire, iar în acest sens nu trebuie să obţină niciun document oficial care să certifice producerea seismelor pe teritoriul judeţului Gorj, pentru simplificarea procedurilor de despăgubire Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) informând oficial toate societăţile de asigurare”, adaugă CJCCI Gorj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici