- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gospodăriile din UE au irosit 70 kg de alimente pe persoană în 2020 - Eurostat
- Gospodăriile din UE au irosit 70 kg de alimente pe persoană în 2020, susţine Eurostat.
- Gospodăriile sunt „vinovate” de 55% din totalul deşeurilor alimentare din UE în primul an al pandemiei.
Risipa totală de alimente în UE a ajuns la 127 de kilograme pe cap de locuitor în acelaşi an, arată datele Eurostat în primul său raport la nivelul UE pe această temă, citate de Reuters.
Regiunea avea o populaţie estimată la 447,7 milioane de locuitori la începutul anului 2020.
Eurostat a declarat că gospodăriile sunt „vinovate” de 55% din totalul deşeurilor alimentare din UE în primul an al pandemiei COVID-19, restul de 45% fiind generate în alte etape ale lanţurilor de aprovizionare cu alimente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Următorii mari contribuitori au fost producţia de alimente şi băuturi, cu 23 kg de deşeuri pe persoană, şi producţia primară, cu 14 kg - sectoare în care există strategii de reducere a deteriorării, cum ar fi utilizarea pieselor aruncate ca produse secundare, a declarat Eurostat.
Restaurantele şi serviciile de alimentaţie au reprezentat 12 kg de deşeuri alimentare pe persoană în 2020, adică 9% din totalul blocului, în timp ce comerţul cu amănuntul şi alte tipuri de distribuţie de alimente au risipit cel mai puţin.
Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, risipa de alimente la nivel mondial reprezintă între 8 şi 10 % din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră, iar combaterea risipei de alimente de către consumatori rămâne o provocare în UE şi în întreaga lume.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46